Počinje snimanje druge sezone serije "Srijeda": Glavna glumica ima jednu posebnu želju

Nakon završetka štrajkova scenarista i glumaca, Holivud se polako vraća u normalu i nastavljaju se snimanja kako započetih, tako i planiranih novih projekata.

Jedan od njih je i nastavak Netfliksove hit serije "Srijeda". Kako prenosi Deadline, novi serijal drame o Sredi Adams snimaće se u Irskoj, a plan je da prvi kadrovi nastanu u aprilu sljedeće godine.

Želja glavne glumice

Šta će biti fokus drugog serijala, koji bi na Netfliks mogao da stigne najranije 2025. godine, još uvijek se ne zna. Scenario je još u pripremi, a autori serije Al Gof i Majls Milar želeli bi da u priču više budu uključeni i ostali članovi porodice Adams.

Želja glumice Džene Ortege, koja je postala i producent serije, je da bi nove epizode trebalo da budu više mračne nego sladunjave, što je bio slučaj sa prvom sezonom. Inače, prva sezona serije koju je režirao legendarni Tim Barton, snimana je u Rumuniji. Ipak, zbog logističkih izazova ova država više nije bila najbolja opcija za snimanje. Zahvaljujući velikoj popularnosti horor komedije sa Dženom Ortegom u glavnoj ulozi, Rumunija je profitirala zbog više hiljada turista koji su posjećivali mjesta na kojima je snimana prva sezona.

Izvor i foto: Kolektiv. Me

Tekst objavila: Ljilja Brajković