Poznati reditelj otkrio da samo jedan svoj film može da gleda iznova i iznova(video)

Čuveni reditelj Stiven Spilberg do sada je snimio više od 30 filmova različitih žanrova.

Među najpoznatijima su „Ajkula“, „E.T. vanzemaljac“, nekoliko filmova iz serijala „Indijana Džouns“, „Kuka“, „Park iz doba Jure“, „Šindlerova lista“, „Spasavanje redova Rajana“, „Uhvati me ako možeš“, „Terminal“, „Doušnik“, „Priča sa zapadne strane“ i drugi.

Iako su njegovi filmovi mnogim ljudima širom svijeta omiljeni, Spilberg je nedavno iznenadio priznanjem da on ne voli da gleda svoje filmove, te da je izuzetak jedino „E.T.“

„Ne gledam svoje filmove nakon što ih završim“, rekao je on tokom gostovanja u emisiji „The Late Show with Stephen Colbert“, prenosi UNILAD.

„Ne osvrćem se često, ali s vremena na vrijeme pogledam neki film sa svojom decom. Želim da budem uz svoju djecu kada gledaju E.T. prvi put. Ne želim da taj film gledaju bez svog oca“, dodao je Spilberg.

„Ponekad vidim stvari koje sam htio da uradim, ali nisam, a ponekad dobijem ideje o stvarima koje bi se bolje uklopile u priču, ali sam ih otkrio tek sada, nakon svih ovih godina. Ali, E.T. je uglavnom savršen film“, istakao je reditelj.

On je kazao i da je ovo „jedan od rijetkih filmova na kojima je radio, a koje može iznova da gleda“.

Izvor i foto: Kolektiv. Me

Tekst objavila: Ljilja Brajković