Indira: Super mi je bez Kolonije

Generacije je pamte kroz popularnu hrvatsku dens grupu Colonia koja je 22 žarila širom regiona. Prošle godine Indira Levak krenula je u samostalni muzički projekat pod imenom „Indira Forca“ najavljujući da će pokazati svu svoju muzičku širinu te da od njenog prvog samostalnog albuma koji izlazi sljedećeg mjeseca publika može da očekuje neočekivano.

Na albumu prvijencu je 13 pesama od kojih 12 potpisuje Indira, među njima i pjesma „Dođi“ koju je posvetila suprugu.

“Pjesme su završene, čekamo štampu i distribuciju. Jako sam se potrudila, jako sam uložila emocija, truda, i ljubavi dala u taj album. Ima tu lijepih dueta, fantastičan duet sa Alenom Islamovićem. Ja sam Slavonka i naravno biće tu i tambure, tambura mi je u srcu. Biće tu enerije na koju je navikla moja publika, lijepih balada, jedna urbana produkcija. Okupila sam najbolji tim autora iz Hrvatske, tu su Branimir Mihaljević, Ante Pecotić… Ponosna sam”, kazala je pjevačica.

Ponosna je, kaže, što se se odvažila i počela da piše tekstove za svoje pjesme.

“To su moje riječi, moj puls i to me posebno veseli. Kad pišem pjesme naravno da to nije samo moj život, osluškujem moje prijatelje, prijateljice. Evo ‘Greška mog života’ je pjesma nastala ispijajući kafu sa prijateljicom. Požalila se – kako je bio super pa postao greška života, a ja sam rekla – ‘OK. Sačekaj sekundu’, otišla i zabilježila. Tako da pazite se kada pijete kafu sa mnom šta pričate”, kaže uz osmijeh.

“Na novom albumu ima mnogo lijepih pjesama kao što je ‘Istina i laži’, jedna latino pjesma, pjesma sa mnogo žara i ljubavi. Idealna za lijepe dane, lijepu priču na plaži, gdje je Indira Forca u pozadini, uz more koktelčić, zgodni dečkić i šta vam više treba u životu”, kaže naša sagovornica.

Imenitelj svih koncerata, i sa grupom Kolonija, i samostalnih, jeste što Indira fanovima daje i srce i dušu.

“Mene je obilježio, ritam, energija, koja se ojseti na pozirnici. To sa godinama ne jenjava, naprotiv, sve više se rasplamsava”, kazala je Indira.

“Publiku ne možete varati, kad se popnete na binu publika osjeti, vidi je li to iskreno, a već 22 godine sam na sceni. Super mi ja kad sam sama, više je to posla, odgovornosti, ali ja sam uvijek bila fajter, za mene nikad nije postojalo nešto da mi je teško, da neću moći. Ono što mogu reći – fanovi su jako zadovoljni mojom samostalnom karijerom. Društvene mreže su užarene. Preko društvenih mreža razmjenjujemo mišljenja”, kaže Indira.

Izvor:Cdm