Madona za svoj rođendan sprema veliku humanitarnu akciju

Kraljica popa Madona slavi 60. rođendan dobrotvornom akcijom za siročad i djecu u Malaviju. Svaki sakupljen dolar ide direktno za obroke, škole, uniforme i zdravstvo.

Pjevačica je rekla za AP da se udružuje sa Fejsbukom za ovu akciju koja će trajati do 31. avgusta. Obožavaoci mogu da doniraju direktno na Fejsbuk stranicu Madone ili da pokrenu sopstveno sakupljanje sredstava na toj društvenoj mreži.

Sredstva će biti data fondaciji Rejzing Malavi (Raising Malawi), a kompanija za globalna plaćanja Ripl saopštila je da će za svaku donaciju dati jednaku količinu novca.

Pop ikona, koja je usvojila četvoro djece iz Malavija 2006. godine, osnovala je fondaciju Rejzing Malavi, za rješavanje problema siromaštva i teškoća kroz koje prolaze siročići i ugrožena djeca Malavija. Ona je prošle godine finansirala dječje krilo u bolnici u toj afričkoj zemlji.

“Čvrsto sam posvećenja tome da pružim ugroženoj djeci dom pun ljubavi. Za svoj rođendan ne mogu da zamislim bolji poklon nego povezivanje moje globalne porodice s ovom divnom zemljom i djecom kojoj je najviše potrebna pomoć”, rekla je Madona kojoj je rođendan 16. avgusta.

“Želim da se udružim sa svojim prijateljima, obožavaocima i pristalicama, da promijenim živote djece Malavija i da ih uvjerim da su zaštićeni i voljeni”, dodala je Madona.

Izvor:Cdm