Dženifer Aniston: Dobila sam svoj dio seksizma nakon razvoda

Dženifer Aniston iza sebe ima propale brakove sa Bredom Pitom i Džastinom Teroum zbog čega mnogi smatraju da nema sreće u ljubavi, a novinari ne prestaju da je pitaju kada planira djecu.

Zgodna glumica je prvi put nakon dužeg vremena u intervjuu za InStyle progovorila o privatnim stvarima o kojima do sada nije.

“Nije normalno. Stalno čujem zablude poput: ‘Džen ne može da zadrži muškarca’ i ‘Džen odbija da ima bebu jer je sebična i posvećena karijeri’. Ili da sam tužna i da mi je srce slomljeno. Prvo da razjasnim, uz sve dužno poštovanje – nije mi slomljeno srce”, rekla je zvijezda, a onda se dotakla i konstantnih pitanja zašto još uvijek nije postala majka, naglasivši da možda zbog zdravstvenih problema ne može da rodi…

“Drugo, to su nesmotrene pretpostavke. Niko ne zna šta se dešava iza zatvorenih vrata, niko ne uzima u obzir koliko osjetljiva ta pitanja mogu da budu za mene i mog partnera. Ne znaju kroz šta prolazim zdravstveno ili emotivno. Postoji pritisak na žene da postanu majke, a ako to ne učine onda su proglašene oštećenom robom. Možda moja svrha na ovom svijetu nije reprodukcija. Možda postoje druge stvari na koje bi trebalo da se usmjerim”, priča zvijezda sitkoma “Prijatelji”.

Dženifer je prokomentarisala seksizam i način na koji se žene, uključujući i nju, posmatraju nakon što izađu iz veze ili braka.

“Definitivno sam dobila svoj dio seksizma u medijima. Kada se par raziđe u Holivudu, žena je ta koja je na rubu srama. Žena je ta koja je ostavljena tužna i sama. Ona je ta koja nije uspjela. Zaje**te to. Kada ste posljednji put čitali neku vijest o razvodu muškarca bez djece koji je ‘usjedjelica’?”, upitala je ona.

Glumica je takođe istakla da je u profesionalnom svijetu gori tretman dobijala od koleginica nego od muškaraca iz filmske industrije.

Izvor:Cdm