Diznijev najnoviji animirani film sve oduševio: Više od 13 miliona pregleda za pet dana(video)

Premijera najnovijeg Disneyjevog animiranog filma Želja (eng. Wish) održana je 3. aprila na platformi Disney+, a otad je ostvario odlične rezultate gledanosti te je u prvih pet dana pogledan čak 13.2 miliona puta. Film se u bioskoima mogao pogledati već krajem prošle godine, ali je tek nedavno došao na Disney+.

Kako prenosi Variety, to Želju čini trećom najgledanijom premijerom za streaming za film Walt Disney Animation Studija, iza animiranih filmova Encanto iz 2021. i Frozen 2 iz 2019. godine. Međutim, dodaju da ovaj poredak ne uključuje animirane filmove drugih Disneyjevih studija. Primjera radi, Pixarov animirani film Elemental je u prvih pet dana na Disneyju+ debitirao s 26.4 milijuna pregleda te je reklamiran kao najveća filmska premijera na Disneyju+ u 2023. godini.

Radnja filma prati sedamnaestogodišnju Ashu iz fiktivnog kraljevstva Rosas, koje se nalazi na Pirenejskom poluostrvu. Asha osjeća da bi njeno kraljevstvo moglo biti u opasnosti te zamoli zvijezde da joj ispune jednu želju. Njena želja bila je toliko snažna da je privukla pažnju zvijezde Star, koja joj odluči pomoći. Asha i Star moraju udružiti snage kako bi spasile Ashino kraljevstvo od nadolazeće tame i pohlepnog kralja Magnifica.

Glumačku postavu čine Ariana DeBose, Chris Pine, Alan Tudyk, Angelique Cabral, Victor Garber, Natasha Rothwell i druge zvijezde. "Želja" je nastala u režiji Chrisa Bucka i Fawna Veerasunthorna, dok su Peter Del Vecho i Juan Pablo Reyes bili producenti.

Iako je film ostvario dobru gledanost, čini se da nije oduševio mnoge kritičare. Dosad je na Rotten Tomatoesu dobio 219 recenzija, prema kojima su ga kritičari ocijenili s 48 posto.

Izvor:Kolektiv

Foto: Youtube screenshot/DisneyMusicVEVO

Tekst objavila:Ljilja Brajković