Stiže film o Brusu Springstinu, a glumiće ga jedan od najtraženijih mladih glumaca

1974. godine, američki  muzički kritičar i producent Džon Landau gledao je nastup Brus Springstin koji je iza sebe tada imao dva hvaljena albuma, ali nije uživao veliku popularnost mainstream publike.

U svojoj recenziji njegova nastupa za bostonski magazin The Real Paper,  Džon Landau  je napisao proročanske riječi koje su promijenile tok karijere mladog muzičara: Vidio sam budućnost rock ‘n’ rolla i ime joj je Brus Springstin.

Rezultat njihove saradnje je album Born To Run, koji je postigao ogroman komercijalni uspjeh i lansirao ih među globalne muzičke zvijezde. Ostalo je istorija.

Bilo je samo pitanje vremena kada će The Boss dobiti svoj biografski film i njegovi obožavatelji napokon su to dočekali. Naime, 20th Century i Disney producirali su film Deliver Me From Nowhere u režiji Skota Kupera.

Priča filma prati stvaranje albuma Nebraska iz 1982. godine, jednog od najboljih albuma svih vremena po mišljenju kritičara, a u stvaranju filma  učestvuju Springstn i Landau.

"Brus Springstin i Nebraska imali su dubok uticaj na mene i moj rad. Kroz tematiziranje očaja, razočaranja i borbi svakodnevnih Amerikanca, Brus je formirao ostavštinu bez premca, oslikavajući nepokolebljiv portret ljudskog stanja. Ipak, usred tame, prosijava osjećaj otpora i nade koji reflektira neukrotiv duh. To je Brus kojeg sam upoznao, kojeg volim i kojeg ću slaviti ovim filmom, rekao je reditelj.

Prema pisanju The Hollywood Reportera i Varietyja,Džeremi Alen Vajt trebao bi uigrati Springstena.

Trenutno jedan od najtraženijih glumaca svoje generacije, 33-godišnji  proslavio se ulogom Lipa u američkoj verziji serije Shameless. Deset godina glumio je člana živopisne porodice Galagher, a onda ga je uloga šefa Karmija u seriji The Bear dovela do novog nivoa popularnosti, ali i do titule seks simbola.

Springstenovi fanovi ovih se dana šale kako je možda i malo previše nabildovan za novu ulogu, ali sigurni smo da verzija Bosa s kojim mišićem više nikome neće smetati.

Izvor:Kolektiv

Foto: YouTube screenshot/Skavlan

Tekst objavila:Ljilja Brajković