Novi film Breda Pita o Formuli 1 u velikim problemima

Troškovi proizvodnje dugoočekivanog filma na temu Formule 1, u kojem Bred Pit glumi, a Luis Hamilton se potpisuje kao koproducent, premašili su prvobitni budžet.

Projekat se trenutno suočava s finansijskim poteškoćama i potreban mu je značajan uspjeh u prodaju da bi se probio.

Film, za koji još ne postoji zvaničan naziv, naišao je na velike finansijske poteškoće zbog kojih su troškovi snimanja premašili cifru od 300 miliona miliona dolara prema izvještajima iz Koimoi.com.

Bred Pit glumi penzionisanog vozača Formule 1 koji počinje da trenira "dečka koji obećava" kojeg igra Damson Idris. U glumačkoj ekipi su i Keri Kondon, Havier Bardem i Tobias Menzies.

Za ova glumačka imena trebalo je izdvojiti pozamašnu sumu novca kao i za inventivnu scenografiju. Prvobitno se i očekivalo da će budžet biti visok, ali stvarni troškovi su porasli jer su korišteni pravi trkački automobili i poštovani su strogi sigurnosni propisi. Sve ovo, iako ima za cilj da pruži autentično trkačko iskustvo, značajno je povećalo troškove, piše Newsweek.

Da bi pokrio neplanirane troškove, film bi trebalo da zaradi više od 750 miliona dolara širom svijeta, što nije lak zadatak čak ni kada je riječ o zvjezdanom blockbusteru.

Reditelj ovog ostvarenja je Žozef Kosinski.

Izvor:Kolektiv

Foto: 24sedam

Tekst objavila:Ljilja Brajković