Ovo je top pet najbogatijih rokera današnjice

Rokeri su često među najbogatijim ljudima svijeta.

Rokeri su takođe i među najpoznatijim ljudima na svijetu, koji su u fokusu javnosti, čije se nove pjesme očekuju i čiji se svaki korak budno prati.

Njihove turneje su skupe, oni prave spektakle i imaju gomilu robe sa svojim likom, a često su i među najslušanijim na digitalnim servisima, navodi Scotsman.

  1. Sting

Gordon Samner je dobio nadimak Sting (žaoka) zato što voli da nosi crno-žuti prugasti džemper, što podsjeća na pčele ili ose.

Njegovo bogatstvo procijenjeno na 550 miliona dolara, a sve je započelo u bendu The Police, a nastavilo se tokom vrlo plodne solo karijere koja i dalje traje.

  1. Elton Džon

Elton Džon je zvanično u penziji nakon posljednje svjetske turneje, ali ne mora da brine o svom blagostanju, jer je tu veliko bogatstvo.

On je „težak“ oko 650 miliona dolara, a tokom karijere je imao brojne hitove koji se i dalje vrte i osvojio je Oskara i Gremija.

  1. Brus Springstin

Karijera ovog rokera duga je šest decenija, obuhvata 21 studijski album i to mu je donijelo vrijednost od oko 650 miliona dolara.

Popularni „The Boss“ (šef) poznat je po svojim fenomenalnim koncertima koji često traju duže od četiri sata.

  1. Bono

Frontment irskog benda U2 vjerovatno više nije na vrhuncu kreativnosti u kome su on i bend uživali tokom 1980-ih i 1990-ih, kada su snimili albume kao što su Achtung Baby i The Joshua Tree.

Oni i dalje privlače publiku na svoje koncerte i nedavna rezidencija u Las Vegasu pomogla je da Bonovo bogatstvo dostigne cifru od 700 miliona dolara.

  1. Pol Makartni

Najbogatiji roker na svijetu je Pol Makartni i to sa velikom marginom u odnosu na ostale iz top 5 liste.

Na to su uticali rad sa bendovima The Beatles i Wings, ali i bogata solo karijera, pa on tako i dalje rasprodaje ogromne koncerte za samo par minuta i ima hitove na top-listama.

Njegovo bogatstvo procjenjuje se na oko 1,2 milijarde dolara.

 

Izvor: Nezavisne novine

Foto: USA Today