Najtužniji čovjek Holivuda: Životna priča Kijanu Rivsa

Holivudski glumac Kijanu Rivs (53) ima blistavu karijeru, ali život ga u prošlosti nije mazio. 

Osim što je jedan od omiljenih glumaca u Holivudu, njega su paparaci često znali da uslikaju kako opušteno pije pivo sa beskućnicima na ulici kojima je često pomagao. Ali, njegovu tešku životu priču malo ko je znao dok je sam glumac nije jednom prilikom podijelio na Fejsbuku.

“Većina ljudi zna za mene, ali ne zna moju priču. Kad sam imao tri godine, moj je otac napustio porodicu. Patim od disleksije što je moje vrijeme u školi učinilo bolnim i moje obrazovanje sporim”, napisao je na Fejsbuku još 2015. godine, a ovako je započeo.

Najbolji prijatelj River Foeniks predozirao se kad je Kijanu imao samo 23 godine, ali 1998. godine činilo se kao da je sve krenulo na bolje u njegovom životu kada je upoznao Dženifer Sume za koju je otkrio da se zaljubio na prvi pogled. Ali svega godinu dana kasnije ona je u 8. mjesecu trudnoće rodila mrtvu ćerku Avu, što je ozbiljno narušilo njihov odnos. Tuga je bila ogromna, a svega nekoliko nedjelja kasnije par je raskinuo.

Godinu i po kasnije, Dženifer je poginula u teškoj saobraćajnoj nesreći, a policijski izvještaj otkrilo je kako je poginula na mjestu. Ona se u to vrijeme liječila od depresije i uzimala je dvije vrste ljekova koje je policija našla u njenom automobilu.

S njom se neko vrijeme povezivao i kontroverzni muzičar Merli Menson koji je Dženifer navodno prodavao kokain, ali ta se priča s vremenom utišala. Zbog svega što je proživio na ljubavnom planu, Kijanu je nekoliko puta istaknuo kako je to razlog zašto ne želi ozbiljnu vezu i djecu.

 

Izvor: