Poslije imenovanja u Rusiji Stiven Sigal meta seksualnih optužbi

Samo nekoliko dana od kada su ruski mediji objavili vijest da je glumac Stiven Sigal (66), koji osim američkog ima i rusko državljanstvo, opunomoćen od Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije da radi na poboljšanju humanitarnih odnosa, tužilaštvo u Los Anđelesu je počelo da ga provjerava zbog optužbi za seksualno napastvovanje. 

U tužilaštvu tvrde kako se na akcionog heroja požalilo desetak žena.

Optužba protiv Sigala je predata 8. avgusta, tvrde u posebno formiranoj grupi. Prijava je stigla iz policije Los Anđelesa. Predstavnik grupe koja će se baviti seksualnim napastvovanjem poznatog glumca, izjavio je da je pred njima veliki posao da izuče sav materijal, kako bi došli do pravilnog zaključka. Podsjećaju da je Sigal i ranije optuživan za seksualno napastovanje. 

Na njega se žalila jedna glumica da je u nekoj prilici rastegnuo svoje pantalone i raskopčao šlic. Ove godine je Sigala optužila i glumica Džulijana Margulis, poznata po serijalu “Hitna pomoć”.

Krajem 2017. glumica i bivši foto-model “Plejboja” Dženi Makarti ispričala je da ju je Sigal napastvovao devedesetih godina. Na njegovo grubo ponašanje Makartijeva je upozoravala još 1998. Samo tri godine ranije Sigal je nagovarao Dženi da se u jednoj od soba studija, gdje su bile probe, skine, ali je ona pobjegla iz prostorije.

Posljednja glumica koja je optužila Sigala da ju je napastvovao bila je Redžina Simons koja je sa njim glumila u filmu “Na opasnoj teritoriji” iz 1994. Redžina je imala 18 godina, a Sigal ju je, navodno, pozvao kući na večeru povodom završetka snimanja. Ispostavilo se da je Stiven bio sam u kući. Zbog toga ga je Redžina u decembru 2017. prijavila policiji u Los Anđelesu, zajedno sa foto-modelom Faviolom Dadis, koju je Sigal takođe napastvovao 2002.

 

Izvor: