Kilijan Marfi otkrio najdraži film koji je snimio

Kilijan Marfi je pažljivo birao svoje projekte, stvarajući jednu od najboljih filmografija svoje generacije.

Od svoje rane glavne uloge u horor klasiku 28 dana do nedavne uloge Openhajmera nagrađene Oskarom, glumac je uvijek imao osjećaj za vrhunski film, često ga pronalazeći u posebno intenzivnim pričama i kadrovima.

Zahvaljujući dugogodišnjoj saradnji sa Kristoferom Nolanom i njegovoj sklonosti istorijskim dramama, Kilijan Marfi se našao u nekim posebno ekstremnim i iscrpljujućim okruženjima. Njegova uloga vojnika u Dunkirku uključivala je glumu okruženu eksplozijama i bezbrojnim statistima, dok je u Openhajmeru morao da istražuje razaranja nuklearnog rata.

Skoro deceniju je oličavao lik Tomija Šelbija u seriji Peaky Blinders, što se pokazalo kao posebno iscrpljujuće za glumca. Dok je putovao u Birmingem kako bi istražio sve zločine i zamršenosti scenarija Stivena Najta, stvorio je jednog od najpoznatijih likova na britanskoj televiziji, ali se i fizički iscrpeo.

Lokacija snimanja omogućila je Marfiju da živi kod kuće sa porodicom

Stoga ne čudi što Marfi sa čežnjom gleda na snimanje filma The Wind That Shakes the Barley Kena Loach u njegovom rodnom Korku. Film, objavljen 2006. godine, bio je u skladu sa Marfijevim filmskim interesima, smještenim tokom Irskog rata za nezavisnost. Uprkos težini teme, Marfi je smatrao da je snimanje jedno od najprijatnijih u njegovoj karijeri.

Podsjećajući se na projekat tokom intervjua za The Guardian, Marfi ga je nazvao „prelepim snimanjem“ i nazvao ga „vjerovatno najboljim iskustvom u smislu glumačkog procesa“. On je objasnio da je film sniman tokom leta u Korku, gradu u kojem je rođen, odrastao i pohađao koledž.

Lokacija snimanja omogućila je Marfiju da živi kod kuće sa roditeljima i da bude prisutan kada mu je žena bila trudna. U poređenju sa intenzivnim boravcima u hotelima tokom snimanja filma Peaky Blinders u Midlendsu i snimanja filma u Denkerku za istoimeni film, lako je razumijeti zašto je Marfi ovo smatrao jednim od svojih najboljih iskustava na setu.

 

Izvor: Kolektiv

Foto: You Tube