Stiven Spilberg priznao da ima zlatno pravilo koje nikada neće prekršiti

Spilberg nikada nije napisao ulogu koja bi odgovarala određenoj zvijezdi.

Stiven Spilberg je jedan od najpoznatijih reditelja današnjice. Američki reditelj je u svojoj dugogodišnjoj karijeri osam puta bio nominovan za Oskara u kategoriji najbolje režije, a do sada je osvojio dva Oskara, i to za ratne drame Šindlerova lista iz 1993. godine i Spasavanje redova Rajana iz 1998. godine.

Kako piše „Far Out Magazin“, nagrađivani reditelj je u jednom intervjuu priznao da ima zlatno pravilo koje nikada ne krši kada snima film, čak i kada radi sa najvećim zvijezdama.

„Za mene je scenario zvijezda. Svi služimo priči, ali cilj je da se ispriča na dinamičan i živopisan način. Nikada ne nisam dozvolio zvijezdama da zasijene cjelokupno stvaranje filma“, prokomentarisao je reditelj.

Otkrio je da nikada nije napisao ulogu koja bi odgovarala određenoj zvijezdi; ta zvijezda je već morala da se prilagodi scenariju,prenosi Index.hr.

„Nikada nisam napisao priču koja bi odgovarala glumcu, ikoni, nikada to nisam radio“, objasnio je Spilberg.

Rekao je da je prilagođavanje priče glumcima radio u prošlosti, ali to nije ono što on radi.

„U stara vremena, kada je studijski sistem bio moćniji nego ikad i šefovi studija su dominirali poslom, odnosno stvarali zvijezde i prilagođavali im priče, moja generacija je radila suprotno. Pronašli smo dobre priče i izabrali prave ljude da ih igraju“, zaključio je on.

Izvor:RTCG

Foto;:N1

Tekst objavila:Ljilja Brajković