Bred Pit je jednog glumca nazvao najvećim svoje generacije(video)

Glumac Bred Pit smatra jednog glumca najvećim svoje generacije, a sa njim je sarađivao na filmu "Sedam godina na Tibetu".

Bred Pit je označen kao jedan od najboljih glumaca u Holivudu, ali on ima svoje mišljenje o tome za koga vjeruje da je „najveći u njegovoj generaciji“, a to je Dejvid Tjulis.

Glumac nikada nije dostigao isti nivo slave kao Pit i Di Kaprio, ali je talentovaniji, od većine njegovih priznatih savremenika.

Tjulis je široj javnosti najpoznatiji po ulozi profesora Remusa Lupina u franšizi o Hariju Poteru. Karijeru je započeo 80-ih, glumeći u nekoliko malih britanskih produkcija.

Sarađivao je sa Majkom Lijem 1987. na kratkom filmu The Short and Curlies, što ga je dovelo do ponovnog okupljanja sa rediteljem socrealizma za Life Is Sweet tri godine kasnije, piše Faroutmagazine.

Njegova uloga je bila prilično mala, ali je ostavio utisak. Tako ga je 1993. Li bacio na glavnu ulogu u svojoj mračnoj komediji-drami Goli, igrajući problematičnog čovjeka po imenu Džoni hladnog i nervoznog temperamenta koji se uvlači u kuću svoje stare djevojke. Uloga je bila njegov proboj, dokazavši da je Tjulis zapanjujući glumac. Zadatak da vodi film uprkos tome što je uloga nezahvalna, Tjulis je uspio da uravnoteži užasne postupke svog lika sa uvrnutim šarmom.

Pit je bio impresioniran njegovim nastupom u Lijevom teškom filmu, a u jednom starom intervjuu, glumac je rekao: „Mislim da je ono što je uradio u Goli dobro kao bilo šta što su napravili Brando, Nikolson, Paćino i bilo koji od naših velikana.“

Bred i Tjulis radili su zajedno na filmu „Sedam godina na Tibetu“ 1997. godine, pri čemu su oboje igrali glavne uloge. Tjulis je imao impresivnu karijeru od svog proboja u Goli, glumeći u velikom broju naslova. Udružio se sa braćom Koen za film „Veliki Lebovski“ 1998. i Terensom Malikom 2005. za „Novi svet“.

Izvor:RTCG

Foto: 24sedam

Tekst objavila:Ljilja Brajković