Pogledajte trejler za filmsku bajku Krcko Oraščić i četiri kraljevstva (video)

Studio Dizni je upravo objavio trejler za novu filmsku bajku inspirisanu popularnom pričom „Krcko Oraščić i kralj miševa“ E. T. A. Hofmana. 

Ljubitelji klasične muzike znaju da je ona poslužila kao predložak poznatog baleta Petra Iljiča Čajkovskog, a sada ćemo istu bajku imati priliku da gledamo i u bioskopu. Premijera filma je zakazana za 2. novembar.

Mekenzi Foj glumi Klaru, djevojčicu koja najviše od svega želi da pronađe ključ koji će joj pomoći da otključa kutiju u kojoj se nalazi poklon koji joj je ostavila njena pokojna majka. 

Zlatna nit koju je primijetila na prazničnoj zabavi njenog kuma Droselmejera (Morgan Friman) će je dovesti do ključa, ali i do fantastičnog paralelnog svijeta gdje će se susreti sa vojnikom po imenu Filip (Džejden Fovora-Najt), grupom miševa i vladarima tri kraljevstva (Zemlje sniježnih pahuljica, Zemlje cvijeća i Zemlje slatkiša), prenosi Citymagazin.

Klara i Filip moraju da pronađu i četvrto kraljevstvo, dom zle Majke Džindžer (Helen Miren), kako bi povratili jedinstveni ključ i vratili harmoniju u svoj nestabilni svijet.

 

 

Izvor: Cdm