Najveći neuspjeh u životu je stati

Ako volite serije “Red i zakon”, “CSI”, “Castle”, onda ste u njima sigurno primijetili i jednog od najpoznatijih srpskih glumaca u Holivudu Željka Džeka Dimića. Dimić je u Novom danu rekao da je u Holivud stigao na čudan način i da mu je i danas teško, ali da to savladava na samo jedan način, ogromnim radom i odricanjem.

“Primljen sam na fakultet u 32. godini života…Moja mama kaže da sam se kasno i rodio, možda je to eto, bio pokazatelj da ću sa svim da kasnim u životu”, našalio je Dimić.

Kaže da je naučio da prihvata stvari onakvim kakve jesu i da mijenja sebe u odnosu na te okolnosti.

“Mi ne možemo promijeniti okolnosti. Ja sam stekao neko znanje i iskustvo u životu još kao mlad, srećom, da prihvatim stvari onakvim kakve jesu. Ja ne vjerujem da imam moć da mijenjam okolnosti, ali imam moć da mijenjam sebe i da se njima prilagođavam. Ja ako mogu da kažem, taj neuspjeh u Beogradu, nisam prihvatio lično, već sam se samo izmakao i otišao odavde i pokušao da nađem sreću negdje tamo”, kazao je Dimić.

Na pitanje u kom trenutku mu je bilo teško u Americi, Dimić kaže:

“Često. I još uvijek je, jer težina sama po sebi je mnogo teža ako ne prihvatimo da postoji. Ja sam jedno vrijeme bio u zabludi, mislio sam da će ona proći sama po sebi, dok nisam shvatio da je savladam na jedan način – ogromnim radom i odricanjem”.

O holivudskom glamuru kaže da je on “rezervisan” samo za glumce sa A liste.

“Ovi sa A liste treba da pričaju o tome, oni koji zarađuju megamilionske honorare, ja sam na nekoj listi koja je privilegovana, jer radim svoj posao i živim od njega. Ja ne rangiram uspjeh po tim instancama da je uspjeh samo onaj koji ima kraj”, kaže Dimić.

Ispričao je anegdotu o glumici Džejn Fondi i njenoj ćerki.

“Ima jedna divna priča o ćerki Džejn Fonde, kada je ona nju pitala da li želi da se bavi glumom, ćerka joj je odgovorila da bi voljela da bude kao ona, da se popne na vrh brda. Džejn ju je pitala onda: ‘Pa znaš li šta ide poslije toga?’, ona je rekla: ‘Pa ne, to je sve’, a majka joj kaže: ‘Ne, poslije toga ide nizbrdo’. Ja se nadam da nikad neću da se popnem na vrh nekog brda i da tu stanem. Mislim da je najveći neuspjeh u životu stati, bez obzira šta radimo”, kazao je Dimić.

O svojoj prvoj ulozi kaže da je dočekao “neprospavane noći”.

“Nisam spavao cijelu noć, kad sam se izborio za nju. Još sam bio ushićen kad sam dobio i prvu pozorišnu ulogu, a još sam bio ushićeniji kad sam radio na maternjem jeziku u Americi, u predstavi ‘Imigranti'”, kazao je gost N1.

Jezik je najveća prepreka u Holivudu

Jezik je, kako kaže, jedna od najvećih prepreka na koje glumci sa ovih prostora nailaze.

“Jezik je najveća prepreka za sve nas koji dolazimo odnekud izvan Amerike. Ja sam jedan od njih i ja sam u Ameriku došao vrlo kasno, međutim, kad sam vidio teškoće na prvoj godini da ne razumijem šta moji profesori govore, da stalno tražim pomoć, ja sam uzeo profesorku koja će sa mnom raditi, posebno na dijalektu. Ona mi je rekla da sam ‘najteži slučaj koji je imala u životu’, jer sam imao taj teški balkanski akcenat. Ali je ona, kako kaže, primijetila da imam odlično uvo i da je to jedan od osnovnih načina kako bih ja mogao da taj problem prevaziđem, Naravno, uz ogroman rad…da ponavljam riječi 500 do 600 puta dnevno, dok one ne budu na onom nivou kad može da se kaže da govorim njujorškim akcentom, kao sada”, ispričao je Dimić.

Izvor:Cdm