Šerbedžija: Vrijeme je da se posvetim tenisu i ribolovu

Glumac Rade Šerbedžija kaže da u Holivudu danas svi glumci “bježe” na televiziju, jer je film u ozbiljnoj krizi, i da ako glumac dobije ulogu u seriji to znači da ima šansu da nekoliko godina snima tu seriju i da je na neki način “finansijski osiguran za to vrijeme”.

“Nije to ipak veliki novac da se razumijemo, ali omogućuje da djeci plaćam školovanje i da pristojno živimo”, rekao je u Šerbedžija u intrevjuu Jutarnjem listu.

Šerbedžija trenutno snima seriju “Strange angel”, prva epizoda je izašla 14. juna, a producent je Ridli Skot. Njih dvojica se znaju već nekoliko godina, a o Skotu Šerbedžija kaže:

“Ridli Skot je jedan sjajan tip. Vrhunski umjetnik. On je inače profesionalni slikar i odatle njegov smisao za tako posebne kadrove i fotografiju. Naravno da je velika podrška našoj seriji. Već dva puta je trebalo da snimam filmove s njim, ali mi se nije posrećilo… Ovoga puta jeste, ali bih volio da on i režira, a ne da je samo producent”.

Kaže i da je na setu serije dobra atmosfera i da mora samo tokom dana da pazi da pije dovoljno tečnosti jer se dosta vremena snima u pustinji.

U intervjuu se podsjeća da je Šerbedžija nedavno uhapšen u Kaliforniji zbog vožnje pod dejstvom alkohola, a poznati glumac ovako je odgovorio:

“Ta mala epizoda, u kojoj su mi našli zaista neznatnu dozu alkohola, izašla je u američkim novinama kao vruća vijest. To znači da nisam nepoznat glumac u Americi. Inače, svuda u našim krajevima dobio sam apsolutnu podršku. Čak i oni koji me ne vole previše, zbog mojih pacifističkih stavova, odjednom me veoma brane…”

Otkrio je još i da rijetko sebe gleda na malom ekranu, te da ga je tome naučio poznati srpski glumac Pavle Vujisić.

“Toga se danas i držim. Nemam nikakav problem da gledam svoj lik, ali zaista nisam narcisoidan da gledam svoje lice. Osim toga, otkad sam pristojno ostario, ne gledam svoje lice ni dok se ujutru umivam…”

Glumac je otkrio i da će u narednom period snimati film u kojem će igrati Nikolu Teslu, a koji radi Arto Halonen.

Na pitanje ko je Rade Šerbedžija osim što je pozorišni i filmski glumac, holivudski glumac, pjesnik, muzičar, otac i djeda, Šerbedžija kaže:

“Najviše sam skoncentrisan na porodicu. Imam mnogo djece i unuka. Potom maštam i sa svojom Lenkom o našim novim planovima u pozorištu. Nažalost, Lenka i ja smo morali da stanemo sa našim studijama glume u Rijeci.. Nismo mogli dalje….”

Navodi i da je u posljednje vrijeme previše radio, te da je krajnje vrijeme da se ponovo vrati tenisu i ribolovu.

Izvor:Cdm