Najpopularnije Kosovarke se ne podnose: Rita Ora i Dua Lipa u tihom ratu

Najpopularnije pjevačice sa Kosova sa adresom u Londonu, Rita Ora i Dua Lipa, stekle su svjetsku slavu. Mediji ih obožavaju i vlasnice su brojnih nagrada u muzičkom svijetu.

Iako su obje porijeklom iz Prištine, i imaju sličan muzički put i roditelji im se poznaju, Kosovarke se ne vole ne druže. Spona im je pjevačica Čarli XCX sa kojom su bliske, ali njih dvije se ne podnose.

Sve je počelo kada se Dua tek pokušavala probiti na sceni. Tada se u priču uplela Ritina sestra Elena, koja radi u muzičkoj industriji. Elena je, naime, na sve načine pokušala da sabotira Duin uspjeh iz straha da bi mogla da pomuti Ritinu slavu.

“Naši se roditelji poznaju, a ja na neki način poznajem njenu sestru”, rekla je Dua smijući se kada su je nedavno upitali u kakvom je odnosu s Ritom.

Iako je Rita četiri godine duže na sceni, Dua ju je uspjela ‘prešišati’. Dua dominira svjetskim top listama i ima više pratilaca na Instagramu koji Rita nerijetko koristi da objavi seksi i prokvativne slike što sa Duom nije slučaj. Navodno, Dua i finansijski bolje stoji od koleginice.

Njihov sukob dodatno je produbio Adidas koji je nakon Rite za zaštitno lice angažirao upravo Duu.

Kao ‘tačka na i’ je Duina saradnja s Ritinim bivšim dečkom producentom Kelvinom Harisom, koji je Ori nakon raskida zabranio izvođenje pjesama koje su zajedno napisali. S druge strane, Dua i Kelvin ljeto su obilježili hitom “One kiss”.

Njih dvije nikada nisu viđene zajedno, niti javno podržavaju jedna drugu, a ne prate se na društvenim mrežama.

Rita je nedavno boravila u Prištini gdje je na pitanje o saradnji sa Duom diplomatski odgovorila da nije uspjela da upozna Duu jer su obje zauzete i na turnejama, ali da je raspoložena za saradnju.

Mnogo rječitija bila je kada je riječ o još jednoj poznatoj Albanki, Bebe Redže, koja je ćerka albanskih migranata iz Makedonije, a nastanili su se u Njujorku.

Sa Bibi je nedavno uradila i pjesmu u kojoj im je gošća bila mega popularna reperka Kardi B.

Izvor:Cdm