Ovako su se zavoljeli Gagi Jovanović i Branka Pujić: Znao sam da će biti moja

Dok su snimali jedan od najjezivijih filmova srpske kinematografije, dvoje glavnih glumaca se zavoljelo. Ipak, Dragan je Branku primijetio i ranije.

Njihova ljubav ima odlike one epske, a o njihov brak se uvijek uzimao kao jedan od najskladnijih na domaćoj javnoj sceni.

Dragan Gagi Jovanović i Branka Pujić ne kriju da su i dalje ludi od ljubavi, a o svom odnosu otvoreno pričaju. Ipak, nekako izmiče činjenica da se Gagi zaljubio u Branku kao i ona u njega, tokom snimanja jednog od remek-djela naše kinematografije, i nepravedno zapostavljenog horor filma “Sveto mjesto”.

“Sveto mjesto” je jugoslovenski film snimljen 1990. godine koji je režirao Đorđe Kadijević, koji je napisao i scenario prema knjizi Vij Nikolaja Gogolja.

Ovo je jedan od najvećih horora srpske kinematografije. Ova priča o čudnoj i nesrećnoj ljubavi mladog bogoslova Tome prema ćerci moćnog feudalca Županskog, predstavlja jednu od značajnijih pripovjedaka Nikolaja Gogolja. On je pripovjetku Vij napisao još davne 1835. godine.

Branka je tada bila jedna od najpoželjnijih glumica i žena, a Gagi, kao i ona, na početku karijere.

“Istina, prvi put kad sam je spazio znao sam da će biti moja. Morao sam malo da pričekam, ali vrijedjelo je”, rekao je Gagi u jednom intervjuu.

“Kad sam upoznala Dragana, imala sam momka. U početku smo se družili, bio je duhovit, mnogo smo se smijali i s vremenom mi se uvukao pod kožu. Sveto mjesto nam je bio prvi zajednički projekt i tu je naša ljubav zaista krenula. Ali nešto se događalo i prije toga. Sjećam se, kad me prvi put vidio na Akademiji, rekao je da ću mu biti žena. Imao je cio plan! A meni je u početku s njim bilo jako lijepo, sve je krenulo iz druženja i spontano preraslo u ovo što imamo i danas. Najjače su mu oružje šarm i plemenitost. Duhovit je i vrlo muževan, ali i jako dobar čovjek”, ispričala je Branka prije nekoliko godina.

Izvor:CdM