Rouz Mekgovan: Pokret MeToo je glupost

Glumica i spisateljica Rouz Mekgovan, kaže da je pokret #MeToo glupost. Iako je među začetnicama pokreta, samim tim što je prije godinu producenta Harvija Vajnstina optužila za silovanje, Rouz kaže da je ostala bez podrške žena

“One su idioti. One nisu šampionke, već gubitnice. Ne dopadaju mi se. Kako da objasnim činjenicu da sam dobila nagradu od magazina GQ za muškarca godine, a da me nijedan ženski časopis nije nagradio i da me nijedna ženska organizacija nije podržala”, kazala je Rouz za britanski Sunday Times Magazine.

Pokret je započet u oktobru prošle godine kad su žene počele dijeliti svoju priču o seksualnom uznemiravanju na Tviteru. Ubrzo se pojavilo niz optužbi, koje je pratio hashtag #MeToo.

Ona je navela da su je isključili iz svih događaja koji su promovisali pokret.

“Ne želim ni da idem. To je sra*e. To je laž, kao neki flaster koji ih zavarava da bi se osjećale bolje”, oštra je zvijezda serije “Čari”.

Rouz je dodala da ne vjeruje kako njena koleginica Meril Strip nije znala za Vajnstinovo ponašanje, a ne vjeruje ni da Hilari Klinton koju je podržavala javno tokom trke za predsjednicu SAD, nije bila upućena u njegov život. Ona smatra da Hilari zna kakav je Vajnstin jer su prijatelji.

Glumica je rekla i kako modni magazin Vogue treba da se stidi što je dao prostora Džordžini Čepman, modnoj kreatorki koja je Vajnstinova žena i tvrdi da je i ona znala šta joj muž radi na poslu.

Rouz je kazala da bi se mogla kandidovati za predsjednicu SAD na strani republikanaca i ističe da Vajnstin mora da bude kažnjen i zatvoren. Ona smatra da je to prava kazna jer je, kako je navela, “ukrao mnoge živote” i da će razmisliti da mu oprosti tek kada ga vidi iza rešetaka.

Glumica i je Vajnstina optužila da ju je 1997. godine silovao, a detalje je iznijela u knjizi “Hrabra”.

Kako bi spriječila seksualno zlostavljanje i iskorišćavanje, Rouz je snimila dokumentarnu emisiju “Građanka Rouz” koja je premijeru imala na E! kanalu 30. januara.

Izvor:Cdm