Poslije smrti kuma promijenio scenario, Bjela izbrisao Mandinu ulogu

Seriju “Sjenke nad Balkanom“ gleda cijela Srbija, a reditelj Dragan Bjelogrlić bio je na mukama da sastavi kasting i morao je pred samo snimanje da izbaci lik pisan za njegovog kuma Milorada Mandića Mandu.

Manda je jedan od prvih glumaca koji je prije tri godine dobio ulogu a i, kako tvrdi sagovornik, posljednji razgovor između njega i Bjele bio je o seriji “Sjenke na Balkanom“.

“Bjelogrlić ga je prije izvođenja posljednje predstave 15. juna 2016. pozvao i skoro pola sata su razgovarali o “Sjenkama“. Čekao ga je i u kafani da dođe nakon pretpremijere da zajedno rade na scenariju. Manda se radovao što će raditi zajedno i dao je hiljadu prijedloga. Trebalo je da tumači lik policijskog inspektora na tajnom zadatku”, kaže za Kurir sagovornik blizak Bjelogrliću.

On je s Mandom zajedno studirao na Fakultetu dramskih umjetnosti, u klasi profesora Vlade Jevtovića, a kasnije mu je Manda krstio djecu.

“Bjela je odlučio da lik potpuno izbaci iz serije. Smatrao je da niko to ne bi mogao to da iznese kao njegov kum. Dio Mandine uloge i replika preuzeo je Miša Samolov, koji inspektora Taneta u posljednjoj epizodi vadi iz neprilika s mafijom. To je potpuno nova uloga”, objašnjava sagovornik.

 

Izvor: Kurir

Foto: Antonio Ahel/Ata Images