Dubravka Mijatović otvoreno o odlasku iz Srećnih ljudi, Plejboju i zabranama

Glumica Dubravka Mijatović je otkrila pojedine detalje iz svog života koje malo ko zna. Iako nema običaj da daje intervjue, ona je u emsiji Veče sa Ivanom Ivanovićem, konačno objasnila zbog čega je prestala da glumi u seriji “Srećni ljudi”, šta je rekla urednicima Plejboja kada su je zvali da se slika za taj časopis, ali i zašto nikada ne demantuje razne laži koje novine pišu o njoj.

Dubravka je prvu ulogu imala odmah pošto se rodila i to mimo svoje volje. Pošto je rođena krajem godine babice su željele da ona bude predstavnik sljedeće godine.

“To je bio neki igrokaz. Glumila sam Novu godinu. Uzeli su mene jer sam imala 4.400 kilograma da predstavim sljedeću godinu. Još su mi stavili brčiće od vate. Nisam sigurna da li sam bila Deda mraz ili Nova godina”, rekla je Dubravka.

Ona je otkrila da je glumom počela da se bavi odmah pošto su je izbacili iz muzičke škole.

“Krenula sma u muzičku školu, ali sam shvatila da tu treba strpljivo da se sjedi i da se vježba u neudobnoj pozi satima. Bila sam baš razočarana. Svirala sm klavir. Onda je jednog dana profesorka pozvala moje roditelje i rekla da ja nisam za muzičku školu, da ja imam sluha, ali nemam živaca. Poslije toga sam otišla u glumu”.

Da je gluma postala njena velika želja, shvatila je na snimanju filma “Nije lako sa muškarcima”-

“Veliko poštovanje i velika čast je bilo igrati sa velikim filmskim zvijezdama. Posebno jer je Milena Dravić glumila moju majku. Tu su bili i Bata Živojinović, Ljubiša Samardžić. Oni su sa svim tim svojim veličinama učinili da mi ta uloga bude mnogo laka. Milena nas je priglila kao svoju djecu, posebno je naglasila da joj se ne obraćamo sa “vi” i kupila nam Bajginu ploču “Pozitivna geografija”.

“Bolji život” bila je serija koja je promijenila njen život.

“Nisam mogla da povjerujem da će mi ta serija tako promijeniti život. Tog jutra poslije emitovanja prve epizode, kada sam izašla iz kuće, više nikada nije bilo ništa isto. Ja to nisam razumjela. Poslije prve pojave sve mi je poslije toga bilo šokantno. Ja sam se malo ljutila. Nije mi bilo uredu da mi neko oduzme slobodu. Bila sam pod lupom sve vrijeme. Mislila sam da se bavim glumom, ali da me niko ne prepozna. Znam, glupo je. Trebalo mi je neko vrijeme da se priviknem”, rekla je Dubravka.

Osvrnula se i na to što je napustila seriju “Srećni ljudi” iako je imala rekordnu gledanost. Razlog za to je bio jednostavan.

“Zbog odlaska iz serije bila sam bojkotovana na RTS čak 13 godina. Kad god bi me neko tražio za ulogu tamo neki ljudi su govorili: “A, nemojte nju, ona nije dobra za saradnju i neposlušna je.” Tanja Bošković i ja smo otišle u isto vrijeme, ali nismo se o tome dogovorile. To je bila profesionalna odluka. Ja sam školovana glumica i nije mi to bio hobi. Živjela sam od glume. I bilo mi je suludo da me košta odlazak na snimanje. Meni je bilo normalno da ja radim, a oni da me plate. To je bilo bezobrazno”, razjasnila je Dubravka.

Gumica je otkrila da je bila njena ideja da se u filmu “Tri palme da dve bitange i princezu” ubace Zvedine zastave.

“Reditelj mi je rekao da će Žika Todorović tu da mi pjeva neku serenadu i da ću ja stajati na prozoru i jesti jabuku. Nisam htjela. Rekla sam mu da ću ubaciti Zvezdinu zastavu. Nije mu baš bilo pravo jer je bio Partizanovac”.

Posebno je ponosna na činjenicu da nema “zlatan” odnos sa tabloidima koji su u više navrata pokušavali da izazovu njenu reakciju tako što su pišu laži.

“Oni mene tako malo kažnjavaju. Pošto ja ne želim da pričam o sebi i oni ne mogu da shvate da ja ne želim da budem dio toga oni onda misle da će pisanjem apsolutnih neistina, uspjeti od mene da izvuku demant. Ja mogu da ih tužim, da demantujem neću. Objavili su da sam neprofesionalna i da izvoljevam. Predstavljaju me kao amatera, takođe objavili su da ću voditi neku emisiju “Paparaco lov”. Njih sam tužila. Ja ću sad kao da vodim emsiju gdje ću pričati o tome kako je neko jeo hamburger, čačkao nos…Nemojte da vjerujete, to je smiješno”, jasna je glumica.

“Prestala sam da dajem intervjue prije 20 godina kada je naslov jednog o meni bio ”Ljepša sam nego ikad”. Ja to nisam rekla. Novinar mi je rekao da sam ljepša nego ikad, a ja sam mu rekla “Hvala”. I onda je osvanuo taj naslov. Zašto bih ja to sebi radila”, dodala je.

Posebno zanimljiva tema je bilo slikanje za časopis “Plejboj”. Pa je imala veoma zanimljiv odgovor za urednike kada su je pozvali.

“Rekla sam im da nemam šta da obujem. Ja sam vozač i cipele su mi uvijek oguljene naprijed, a oni ne slikaju bose žene”.

Izvor:Cdm