Crvena jabuka sprema novi album

Grupa “Crvena jabuka” ovih dana završava snimanje novog, 16. po redu studijskog albuma, čiji je radni naziv “Nokturno”. Nakon hita “Čuj to”, ovih dana ekranizovan je i drugi singl koji najavljuje pomenuti album. Riječ je o pjesmi “Berlin”.

“Berlin sam dobio među prvim pjesmama, kada smo počeli rad na novom albumu. Odmah mi je bila interesantna, jer je potpuno drugačija pjesma od onoga što se danas svira na našim prostorima. Ima nekog šarma osamdesetih, a opet je moderna”, kaže frontmen “Crvene jabuke” Dražen Žerić Žera.

Većinski autor pjesama na novom albumu je hitmejker Mirko Šenkovski Džeronimo, čovjek iza koga su hitovi poput “Čardak”, “Romanija”, “Lavanda”, “Ja bez tebe ne mogu da živim”, “Taman je” Halida Bešlića, “Lijepa je” Enesa Begovića, te pjesme “Minka”, sa prethodnog albuma “Crvene jabuke”.

“Berlin je pjesma koju sam napisao jako davno, pod utiskom rušenja Berlinskog zida. Ništa negativno, naravno. U pitanju je jedna ljubavna priča. Ono što je neobično – jeste slučajnost da smo spot za “Berlin” snimali upravo na dan pada Berlinskog zida. Možda je to neki znak”, komentariše Džeronimo.

“Ja sam postao kao Hičkok. Nakon spota za “Taman je” Halida Bešlića, evo me i u ovom. Velika mi je čast što su me Žera i producenti spota pozvali da budem učesnik vizuelizacije pjesme čiji sam autor. U spotu igram džez – gitaristu koji nastupa u jednom pariskom lokalu. No, da ne otkrivamo previše, spot će za koji dan biti na malim ekranima i društvenim mrežama”, dodaje Džeronimo.

Novi album “Crvene jabuke” u izdanju “Croatia records” publika će imati priliku da presluša već u decembru, a na istom će se naći između 12 i 16 pjesama. U međuvremenu, Žera i članovi benda skupa su sa Halidom Bešlićem otputovali na veliku australijsku turneju, tokom koje će između ostalog, svirati i u Brizbejnu, Frimentlu, Melburnu, i Sidneju.

Izvor:Cdm