Mustafa Nadarević: Balkan ima jednu prekrasnu krilaticu, lako ćemo

Glumac Mustafa Nadarević (75) odigrao je oko 150 pozorišnih uloga, radio je sa najvećim rediteljima ovih prostora. Mlađim generacijama poznat je po ulozi Izeta u seriji “Lud, zbunjen, normalan”, a glumac se prisjetio početka karijere. Prije nego je postao slavan glumac i zaplivao glumačkim vodama, Mustafa je u Rijeci radio kao izbacivač.

“Gdje sam ja bio, djevojke su dolazile stalno, ali ne zbog mene, nego zato jer nije bilo tuče. Ako se zakuva, zamolim ih da izađu i da se ispred tuku do mile volje”, rekao je Nadarević za N1 televiziju.

Dodao je da je Rijeka njegova velika uspomena jer se tamo počeo baviti glumom i, kako on kaže, igrati neke ulogice.

Glumac sam sebe naziva noćnom pticom, čak i u sedamdesetima.

“Cijeli život sam radio samo po noći, kad djeca i žene idu u krevet, onda ja radim. Tako da mi je to ostalo i dan danas i onda se složilo s mojim odmaklim godinama”, rekao je.

U glumačkom poslu neki glumci uspijevaju više od drugih, odnosno imaju više sreće.

“Sreća vam je sreća. To je nešto najdivnije. Mi to ne znamo kad dođe. Treba sreću znati prepoznati, ja je počesto prepoznajem”, rekao je Mustafa.

Poručio je mlađim kolegama i onima koji će se tek baviti glumom da se moraju spremiti i raditi jer bez rada nema ničega.

“Ja sam vrlo kasno počeo, negdje sa 36 godina, kad sam dobio ćerku, onda sam se uozbiljio. Imao sam jedan veliki problem, u meni jeste Balkan. I taj Balkan ima jednu prekrasnu krilaticu – lako ćemo. Nema lako, teško ćemo. U 36. godini sam počeo ozbiljno raditi, do tada sam bio zaljubljen u svoju ženu, dijete, svijet oko mene. Posao se mora krvavo odraditi da bi bio dobar”, ispričao je glumac.

Od svih uloga koje je Mustafa igrao, najviše ga čudi što je dobio ulogu Duje u Velom Mistu. Kako kaže, to mu je bio veliki izazov

“Ima puno boljih glumaca od mene. Imamo sjajnih glumaca, rasnih, na prostoru ex Jugoslavije”, rekao je Mustafa.

Izvor:Cdm