Marina Tucaković optužena da ne piše tekstove koje basnoslovno naplaćuje

Slavko Janković Crni, nekadašnji tjelohranitelj pokojnog predsjednika SR Jugoslavije, Slobodana Miloševića, otkrio je da tekstopisac Marina Tuaković većinu tekstova koje prodaje estradnim umjetnicima – ne piše sama.

Janković tvrdi da se devedesetih godina družio sa Marinom i njenim mužem, kompozitorom Futom Radulovićem.

“Jedno vrijeme sam radio kao čuvar u jednom lokalu u Beogradu, gdje su dolazili Marina i Futa. Često sam sjedio s njima, a pošto sam pisao i pjesme, neke sam prodao Marini. Ona je u to vrijeme, devedesetih, kupovala pjesme za deset maraka, a prodavala ih pjevačima za hiljadu”, rekao je Janković.

On tvrdi da Marina to u danas radi.

“Uzima od neafirmisanih tekstopisaca pesmu, plati im sto eura, a proda je za hiljadu”, rekao je Janković koji je sada učesnik jednog rijaliti šou programa. 

Marina je demantovala navode bivšeg tjelohranitelja.

“Nikada veću glupost nisam čula! Strašno! To nije istina! Ja ne poznajem tog čovjeka i ne znam zašto me pominje”, rekla je kratko.

Za sada je poznata priča da je pjesma “Zmaj” slučajno došla do Marine, i da njen tekst nije napisala ona.

Momak i djevojka iz pjesme su se zavoljeli u srednjoj školi, a nakon deset godina zabavljanja, riješili su da se vjenčaju. Djevojka je, međutim, tada saznala da ima rak pankreasa u poodmakloj fazi.

Vjenčanje je otkazano, a ona je dečku napisala pismo u bolnici i zamolila ga da pročita kad ona umre. On se, međutim, napio to isto veče i otvorio pismo. Ujutru, kada je došao u bolnicu, ona je umrla.

Dečko je čuvao pismo 15 godina, a onda riješio da ga proda Marini. Ona je pjesmu namijenila Ceci Ražnatović, ali ju je na kraju otpjevala folkerka Indira Radić. Potresno istinito pismo, postala je pjesma “Zmaj”, i jedan od najvećih hitova Radićeve. 

Izvor i foto: /