NIKOLA ĐURIČKO ISKRENO: U školi sam bio problematičan, režija je zanat

Danas je jedan od najvoljenijih glumaca u regionu, a nekada se činilo da od Nikole Đurička – neće biti ništa. Tako se on šali na svoj račun govoreći da je bio problematičan đak koji je tek kasnije našao ono što ga zanima, a to je gluma.

Dio života kada je bio ne tako vrijedan učenik, Đuričko sada koristi kao materijal za svoje stendap nastupe

“Stendapom želim da ispričam da ima ljudi koji su drugačiji, individualniji. Sebe sam doživio tako. U školi sam bio problematičan što se tiče učenja. Nisam se tukao. Kad sam bio osmi razred, djelovalo mi je da ću biti lučki radnik. Kasnije sam otkrio svoj izraz. Gluma me je odvela u umjetnost, u potragu za sobom, smislom”, priznaje Đuričko.

Gluma ga je odvela i u rediteljske vode, pa je ovih dana angažovan na serji “Žigosani u reketu”.

“Kao što igrači postanu treneri, tako glumci postanu reditelji, ako imaju sklonosti. Bio sam asistent Draganu Bjelogrliću na snimanju “Montevidea” na Tenerifima. Režirao sam spotove, kratke filmove, jednu predstavu, a sada i dvije-tri epizode serije “Žigosani u reketu”. Režiranje TV serije je drugačije od filma. U seriji je koncept postavljen, a reditelj je realizator. Dosta sam snimao do sada. “Otvorena vrata” su bila dug projekat, sa Zdravkom Šotrom sam radio više puta, i to su prilike gdje sam gledao kako se snima. Režija je zanat”.

Izvor:Kolektiv.me