Massimo: Još nisam spreman da bacim rukavice i kažem Gotov sam

On je “Stranac u noći”, koga kroz život vodi “Sjaj u tami” i koji zna vještinu koja se zove – biti srećan. Massimo Savić – čovjek iskustva, simbolike, autentičnosti, kontrasta, umjetnosti i emocija.

Iluzionista koga, već trideset pet godina, istim putem vodi spoznaja da se bavi nečim čija se težina ne može izmjeriti, ali se, zato, može sagledati, osjetiti i prepoznati njena vrijednost. Muzika.

Neraskidivi dio njegovog bića, kreacija kroz koju izražava sebe i svoj život, svoj svijet koji je stvorio na temelju vjere u svoje ideale i magiju stvaranja. Svijet u kome čuva svoje najveće vrijednosti i najskrivenije tajne, i u kome lice “Dorijana Greja” nije “Lice varalice”. Novim albumom, “Sada”, možda, više nego ikada, otkriva sebe i svoje lice, kao i ono, nama nevidljivo, što njegov portret, danas, oslikava.

Uspio je da pronikne u suštinu i smisao, ne samo muzike, već i samog čovjeka, ljubavi, porodice i, što je najvažnije – sebe, što nam i opisuje u ovoj priči, naslovljenoj naslovima njegovih najnovijih pjesama, iza kojih se krije jednostavan i veličanstven dar – sam život.

“Uvijek sam pokušavao da težim nečem višem, boljem, a tako je i danas, iako bi čovjek, možda, pomislio da sam se umorio. Ali, nisam. To je nešto prirodno, iskonsko u meni. Generalno gledajući, zadovoljan sam načinom na koji sam se, možemo reći, do sada, ostvario. Ali, ne mislim da je ovo sve što mogu dati, ima još puno prostora i, iskreno, radujem se budućnosti”.

Za šta još uvijek „Niste spremni“?

“Možda jedino na šta nisam spreman je baciti rukavice i reći: „Gotov sam!“. Morate shvatiti da se ne bojim smrti, kao takve. Kada dolazi do takvog pada sistema u tijelu, svijest je nešto diskutabilno, ali me ljuti zašto mi je data tolika perceptivnost, toliki osjećaj za ritam, a i tolika inteligencija. Zašto, ako se sve to, jednom, mora ugasiti? Čovjek poželi da bude insekt. Letiš okolo, nemaš spoznaje, samo znaš da moraš nešto usisati. Nemaš koncepciju o smrti. Ne poznaješ riječi. I ne poznaješ dubinu nijedne stvari. Tako umirati je, sigurno, lako”.

Izvor: Cdm