Miodrag Radonjić: Patio sam zbog ljubavi

Glumac Miodrag Radonjić srca publike osvojio je ulogom kriminalca Baće u filmu “Južni vjetar”, ali i rolom policajca Zorana Janketića u seriji “Ubice mog oca”, a našoj publici je možda najpoznatiji po ulozi Danila kojeg je glumio u seriji “Božićni ustanak” Željka Soškića.

Radonjić je u svijet umjetnosti ušao je s velikim ambicijama, pa je tako prije nešto više od godinu dana s kolegom Milošem Bikovićem osnovao i producentsku kuću. Ipak, kada se svijetla kamera pogase, Radonjić je običan mladić koji uživa u prirodi, čitanju, putovanjima, ljubavi svojih prijatelja, roditelja, brata, a ponajviše u osmijesima svojih bratanica Manje i Dunje. Nije zaljubljen i tvrdi da jedino zadovoljna djevojka može da osvoji njegovo srce. Emotivan je i vrlo impulsivan, naročito kada svjedoči nepravdi, što je bio jedan od razloga da prihvati ulogu u rusko-srpskom filmu “Balkanska međa”.

U filmu “Južni vjetar” glumite kriminalca Baću, kako ste se pripremali za tu ulogu?

“Svim svojim ulogama pristupam kroz analizu junaka, a često umijem da izmaštam njihovu biografiju, što mi dodatno pomaže. S druge strane, u djetinjstvu sam imao neposredna iskustva sa osobama sličnim Baći. Živio sam u kraju gdje su momci od 16 godina otimali mlađima i slabijima patike s nogu. Za mene malog dječaka to je bio veliki prestup, ali eto, mnogo godina kasnije pomoglo mi je da izgradim ulogu”.

Izjavili ste da su vam članovi porodice najveća podrška. Ko vam je od njih najstroži kritičar?

“Tatu još nisam očarao nijednom ulogom. On je čovjek koji me je vaspitao da u poslu uvijek dižem ljestvicu više. Mislim da je to što stalno pokazuje nezadovoljstvo prema mom radu neka vrsta pedagogije”.

A kome ste najbolji bez ozbira na sve?

“Mami, ona me ne kritikuje i veoma je brižna. Često mi kaže da se ne trošim previše i brine da se ne povrijedim tokom snimanja. Shvatio sam da odrasteš onog momenta kada sjedneš s roditeljima za sto i kažeš im: “Ljudi, sve je u redu, ne brinite ništa, dobro sam”.

U nedavnom intervjuu govorili ste o ljubavi sa ekonomskom analitičarkom Manjom Šuković, koja je nažalost prekinuta. Koliko je na krah veze uticalo to što vaša bivša izabranica već neko vrijeme živi i radi u Roterdamu?

“Nije samo to bio razlog, ali ne bih o tome mnogo da govorim. Manja je moja velika ljubav s kojom sam ostao u divnim odnosima. I danas se ponekad čujemo. Tačnije sa svakom svojom bivšom djevojkom rastao sam se u miru i ostao prijatelj. Trenutno nisam zaljubljen, ali sam zadovoljan čovjek”.

Koliko puta ste u životu patili zbog ljubavi?

“Svaki put kada je dolazilo do prekida emotivne veze. Bilo bi čudno da je drugačije. Smatram da se ne treba stidjeti osjećanja i bježati od njih. Često se muškarci prave čvršćim nego što jesu, ali sve je to maska”.

Izvor: Cdm