Emina će razvod od Mustafe pretočiti u pjesmu

Kada govorimo o javnim ličnostima o kojima smo najviše čitali i slušali u godini na izmaku, čije su nas životne priče najviše radovale, rastuživale, pa i intrigirale, na samom vrhu liste nalazi se pjevačica Emina Jahović. Pop zvijezda sa stalnom adresom u Istanbulu, u februaru je otkrila da je odlučila da stavi tačku na deset godina dug brak s jednim od najpopularnijih turskih pjevača Mustafom Sandalom, a par se i zvanično razveo u junu. Razišli su se na civilizovan način, bez teških riječi, a i dalje se zajedničkim snagama bore da svoje sinove Jamana (10) i Javuza (7) izvedu na pravi put.

S dolaskom jeseni, uslijedile su i nove priče o Emininom životu kada je javnost saznala da pevačica ima novu ljubav i da je u vezi s turskim biznismenom Sadetinom Saranom. Dok se u medijima još prebrojavaju milioni koje njen novi partner ima na računu i dok se licitira o tome koliko je veza među njima ozbiljna, atraktivna pjevačica otkrila je za Story da su je pređašnja dešavanja u emotivnom životu dosta promijenila i da su njeni planovi za budućnost prvenstveno vezani za poslovne uspjehe, jer smatra da će zbog toga sinovi biti ponosni na nju.

“Ova godina bila mi je izuzetno teška jer sam se u njoj, kao što svi već znaju, razvela, pa samo želim da je što prije ispratim i da mi od nje ništa ne ostane u narednoj”, kaže Emina koja će razvod od turskog pjevača pretočiti u pjesmu.

“Uskoro ću objaviti i novi singl „Vukovi“ koji je balada, a tekst sam pisala dok sam se razdvajala od supruga”, navela je pjevačica napominjući da je prošla kroz težak period.

“Bio je to vrlo bolan trenutak jer sam s Mustafom provela deset godina u braku, a četrnaest godina smo bili zajedno. Dugo sam lagala najprije samu sebe, a potom i druge da je u našem odnosu sve u redu. Međutim, jednog dana kao da me je neko polio hladnom vodom i vidjela sam istinu. Već tada sam znala šta treba da radim, ali sam prvo mnogo razgovarala o tome s prijateljima i članovima porodice. Mustafa je zaista veliki čovjek, pun razumijevanja i odličan otac našoj djeci. Ali ja sam shvatila da mi je važnije da budem dobro nego da trpim sve što bih morala da trpim da sam ostala u braku u kome se ljubav između partnera ugasila. Danas znam da sam donijela pravu odluku”.

Emina je riješila da stavi tačku na priče o materijanoj strani razvoda.

“Razumijem da je ta tema ljudima bila najinteresantnija, ali ja se u trenutku rastanka od Mustafe nisam razlikovala ni od jedne druge žene koja ostane sama sa svojim sinovima u kući i ta kuća odjednom postaje prazna. Bilo mi je samo važno da moja djeca izađu iz cijele priče sa što manje posljedica, jer stariji sin nije mogao da spava nakon našeg rastanka i to me je najviše boljelo. Što se tiče materijalnih stvari, sva imovima koju smo Mustafa i ja stekli pripada našoj djeci, a hvala Bogu, stekli smo dovoljno da njih dvojica mogu da pohađaju najbolje škole koje sami izaberu i da imaju dobre startne pozicije. Ja dalje nastavljam sama, a cilj mi je da budem uspješna poslovna žena na koju će sinovi jednog dana biti ponosni”, objašnjava Emina koja i pored razvoda ima razlofa da 2018. smatra dobrom godinom jer je u njij izdala album “Dalje”.

“Veoma sam zadovoljna kako je publika prihvatila pjesme s tog albuma, tim prije što u posljednje vrijeme domaćom scenom vlada nekoliko novih ljudi i slušaju se pjesme koje sve liče jedna na drugu. Na sve to gledam kao na prolazan trend, pa je zato i moj album bio mješavina novog zvuka i melodija po kojima sam prepoznatljiva publici”, rekla je ona

Izvor: Cdm