Biković: Nadao sam se daleko skromnijoj karijeri

Glumac koji posljednjih godina plijeni pažnju struke, medija, javnosti je Miloš Biković. Iza njega su značajni naslovi u sva tri medija, i širok spektar uloga koje je igrao. Gledali smo ga u “Vratiće se rode”, franšizi “Montevideo”, seriji “Šešir profesora Koste Vujiča”, a oviih dana aktuelan je po filmu “Južni vetar” u kojem tumači kriminalca Maraša.

Svakako treba podsjetiti na činjenicu da je ovog mladog Beograđanina, nedavno predsjednik Rusije, Vladimir Putin odlikovao ruskom državnom nagradom Medaljom Puškina.

Miloš živi na relaciji Beograd – Moskva jer i u Ruskoj federaciji mnogo radi i uživa status zvijezde.

“Nadao sam se daleko skromnijoj karijeri. Nadao sam se da ću uglavnom raditi u pozorištu. Pogotovo se nisam nadao uspjehu van granica svoje zemlje”, kaže Biković.

Vaš posljednji film „Južni vetar“ se prikazuje već mjesec i po, te i dalje obara sve rekorde gledanosti. Zanimljivo je da ste u ovom ostvarenju igrali  drugačiju ulogu u odnosu na prethodne, ali i da ste mnoge teške i opasne scene snimili sami; goli i bosi trčali po gradu, skakali s terase na visini od nekoliko metara, vozili u rikverc…, Jesu li Vaša očekivanja ispunjena kad je riječ o ovom filmu?

“Jesu i premašena su. Nisam očekivao ovoliku popularnost, ovo se pretvorilo u jedan pokret, a ne u film. Sada očekujemo i distribuciju u Bugarskoj, Hrvatskoj, Sloveniji. Dakle ovo je jedan pravi dokaz da kvalitetan film publika može prepoznati širom svijeta. Po cijeloj Evropi smo imali premijere, ali nagrade i priznanja stižu iz cijelog svijeta”.

Postoji li sličnost između Vas i glavnog lika Maraša?

“Pa postoji fizička sličnost (smijeh). Postoji neki način razmišljanja koji sam pozajmio od Maraša i primio od njega, jer uloga utječe na vas koliko i vi na nju. Otvara vam neki način razmišljanja koji ranije niste imali. Istražujete neki dio sebe, koji ranije niste istraživali. Dijametralno se razlikujem od Maraša jer je on prije svega otišao putem kriminala, tj. lakšim putem, a ja sam otišao kreativnim putem, i to je suštinska razlika”.

Da li smatrate da je popularnost mač s dvije oštrice?

“Jeste, itekako je mač s dvije oštrice. Ne možete normalno da prođete ulicom, ne možete da čačkate nos na semaforu, morate da pazite šta pričate, kako stojite, kako se ponašate, pogotovo danas kad svaki čovjek može da vas slika telefonom i da to pošalje u novine, i to je jako naporno”.

Izvor: Cdm