Osam medalja za karatiste Jedinstva

Karatisti Jedinstva osvojili su osam medalja u kategoriji kate na 38. internacionalnom turniru - Kup oslobođenja Podgorice, održanom juče u Sportskom centru “Morača”.

Uprkos jakoj konkurenciji takmičari Jedinstva uspjeli su da se istaknu i osvoje čak tri zlatna odličja, tri srebrna, kao i  dvije bronzane medalje.

Zlatnu medalju osvojila je Zerina Ličina (2012.godište ), koja je sva tri meča pobijedila sa 3:0 , a zlato su odnijeli i Selma Pjevović (2004.) i Halid Hodžić (2005.), kojem je ovo bilo prvo takmičenje. Srebro je pripalo muškom kata timu 1008/9g, u sastavu Marko Šebek, Adin Ličina i Halid Hodžić, a pojedinačno su srebro uzele Milena Piper (2004.) i Anđela Bogavac (2005.). Bronzano odličje osvojio je ženski kata tim u sastavu Milena Piper, Selma Pjevović i Anđela Bogavac 2004/5 godiste, a pojednično bronzu je uspio da osvoji Marko Šebek (2008.)

Trener Karate kluba Jedinstvo, Dragutin Cicmil, kazao je da je ponosan na svoje takmičare, koji su još jednom pokazali da se rad i trud zaista isplati.

“Još jedno uspješno takmičenje i sjajna završnica ove godine. Ove medalje poslužiće mladim karatistima da nastave vrijedno da treniraju, a nadam se da ćemo na budućim takmičenjima nastupati u što većem broju, jer je klub mngo napredovao, kako u kvalitetu, tako i u masovnosti”, istakao je Cicmil, dodajući da posebnu zahvalnost duguju roditeljima, koji su finansijski podržali odlazak na takmičenje.

Turnir, koji je po 38. put održan u čast oslobođenja Podgorice, okupio je oko 800 karatista iz šest država, a organizovao ga je podgorički karate klub Budućnost.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: Karate klub Jedinstvo

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIELO POLJE