Pobjeda odbojkaša Jedinstva u prvom meču polufinala Kupa protiv Budućnosti

Odbojkaši Jedinstva savladali su večeras na svom terenu ekipu Budućnosti, rezultatom 3:2 (25:23 25:27 23:25 25:15 17:15) u prvom meču polufinala kupa.

Bjelopoljci su dobro otvorili meč i osvojili prvi set rezultatom 25:23, vodili pet poena prednosti i u naredna dva seta, ali su gosti u završnici setova uspijevali  da preokrenu i uzmu oba seta, drugi set rezultatom 27:25, dok je u trećem setu rezultat bio 25:23. U četvrtom setu "bijeli" su uzvratili na najbolji način i brzo došli do taj-breka. Peti set bio je veoma neizvjesan, domaći su velikom borbenošći stigli do pobjede, rezultat u petom setu bio je 17:15.

Izabranici Darka Prebiračevića pobjedom od 3:2 u setovima obezbijedili su minimalnu prednost pred revanš u Podgorici.

Trener Jedinstva, Darko Prebiračević, kazao je za Radio Bijelo Polje da njegov tim još uvijek nije uigran i da očekuje da će vremenom biti bolje.

"Prije svega čestitke mojoj ekipi na pobjedi, jako nam je bilo bitno da nakon četiri uzastopna poraza u derbijima, dođemo do jedne pobjede. U prvom setu smo vodili ubjedljivo, takođe u drugom setu smo imali sličnu prednost, prvi smo nekako riješili u svoju korist. Opet u trećem setu smo imali prednost, negdje sredinom seta smo slomili protivnika, ali smo dozvolili ekipi Budućnosti da se vrati i uzme taj set. Već u četvrtom i petom setu je to bilo drugačije, igrali smo onako kako smo trebali da igramo prethodne setove. Još uvijek smo neuigrani, treba nam još dosta vremena da popravimo neke stvari. Do kraja sezone očekuje nas velika borba u oba domaća takmičenja" istakao je Prebiračević.

Trener gostiju, Balša Radulović, kazao je za Radio Bijelo Polje da je zadovoljan igrom svoje ekipe i da je iskustvo na strani Jedinstva odlučilo meč.

"Čestitke ekipi Jedinstva na pobjedi, čestitke i mojim momcima na jednoj dobroj partiji u kojoj smo pokazali želju i htjenje, što mi je izuzetno drago. Mislim da je u ovom meču presudilo iskustvo koje posjeduje ekipa Jedinstva. Nama ostaje revanš meč u subotu, gdje ćemo pred svojim navijačima pokušati da anuliramo prednost domaćina i nadam se da ćemo u subotu proći u finale kupa" zaključio je Radulović.

Najbolji poenteri u pobjedničkom timu bili su Kyrylo Klochko i Luka Šuljagić sa po 17 poena, pratili su ih Dukić sa 16 i Bugarin sa 10 poena. Kod gostiju najraspoloženiji je bio iskusni Blažo Milić sa 14 poena, dok su Peruničić i Pavićević upisali po 13 poena.

Revanš meč se igra u subotu u Podgorici.

OK ,,Jedinstvo Franca": Strahinja Kuburović, Vladan Vukić, Matija Ćinćur, Nihad Dizdarević, Ljubomir Popović, Igor Kojović, Kyrylo Klochko, Balša Bulatović, Vladan Rudić, Stefan Bugarin, Marko Tomić, Ivan Andonov, Luka Šuljagić, Nemanja Dukić. Trener: Darko Prebiračević.

OK ,,Budućnost Capital Plaza": Danilo Dubak, Srećko Ristić, Aldin Oković, Nemanja Peruničić, Nikola Radovića, Benjamin Hadžisalihović, Ivan Vlahović, Miodrag Jelić, Blažo Milić, Đorđe Jovović, Bojan Radović, Milutin Pavićević. Trener: Balša Radulović. 

Sudije: Sonja Simonovska, Predrag Beljkaš.

Autor: Bojan Šutović

Foto: Dalibor Rakočević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JEPREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE