Uručenjem pehara i medalja džudisti Favorita završili ovogodišnju sezonu

Članovi Džudo kluba ,,Favorit“, tokom ove godine ostvarili su značajne rezultate, a danas su im za postignuti trud uručeni pehari najboljima, i medalje svim članovima kluba.

Za najboljeg sportistu ovog kluba proglašen je Almin Ljušković, koji je već dvije godine državni prvak, sportista kluba, i do sada nije upisao poraze.

Dobitnici nagrada odabrani su na osnovu rang liste po rezultatima, državnim medaljama, ponašanju i redovnosti, pa su pehare osvojili Anja Femić. Amar Dobardžić, Hana Džogović, Ibrahim Avdić, Ilijas Dobardžić, Anita Zejnilović, Dženana Džogović, Hana Trubljanin, Sofian Durović, kao i najbolji među njima Almin Ljušković.

,,Čestitam svim takmičarima na osvojenim godišnjim nagradama, koje su sigurno zaslužene velikim trudom i radom, i ovim putem poručujem im da ih nose sa ponosom“, kazao je trener džudo kluba ,,Favorit“, Enes Camić.

Takmičarima je poslije međusobnih borbi medalje uručio predsjednik kluba ,,Favorit“, Samedin Agović, sa ciljem da svi postanu šampioni.

,,Zadovoljstvo mi je što danas prisustvujem uručenju nagrada najboljima. Nadam se da će djeca ostati u džudou, jer se kroz sport sazrijeva, lakše snalazi u životu, nauči da se bori i da se postane dobar čovjek“, kazao je predsjednik Upravnog odbora za sport i rekreaciju u Bijelom Polju, Miloš Marić, ističući da takmičarima želi dugu i uspješnu karijeru.

Pored takmičara iz Bijelog Polja, u današnjim borbama oprobala su se i četiri člana džudo kluba ,,Codocan“ iz Berana.

Predsjednik kluba ,,Favorit“, Samedin Agović, takmičarima najbrojnijeg kluba u Crnoj Gori, poželio je da istraju u borbama, i budu uporni.

,,Iz godine u godinu takmičari ovog kluba ostvaruju izuzetne rezultate kako na domaćim, tako i na međunarodnim takmičenjima. Nadamo se da će u narednoj godini Lokalna samoupravu pružiti veću finansijsku podršku, kako bi poboljšali uslove u kojima djeca treniraju, a oni će to opravdati uspjesima“, zaključio je Agović.

Zbog nemogućnosti dolaska na današnju manifestaciju, ministar sporta Nikola Janović uputio je otvoreno pismo, u kojem je izrazio zahvlanost na pozivu, i istakao da je Bijelo Polje grad koji je prepoznat kao centar velikog broja sportskih, i kulturnih dešavanja, koje Ministarstvo sporta redovno prati, takmičarima je čestitao zaslužene nagrade, a Upravi uspjeh u daljem radu.

Almin Ljušković već pet godina trenira ovaj sport, a danas je proglašen za najboljeg takmičara u 2017. godini. On je za Radio Bijelo Polje kazao da je zadovoljan postignutim rezultatima, i uspjesima koje je ostvario.

Ljušković je vršnjacima poručio da nije teško baviti se ovim sportom, da treba trenirati, biti uporan, a za njegov uspjeh kako je kazao, zaslužan je trener Camić.

Džudo klub ,,Favorit“ broji oko 70 takmičara svih uzrasta, a tokom 2017. godine oni su podigli džudo na većem nivou u našem gradu. Na međunarodnim i lokalnim takmičenjima ostvarili su 97 medalja raznog sjaja, i devet pehara, što potvrđuje da će i u narednom periodu biti uspješni.

Autorka i foto: Eldina Idrizović

 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE