"Ajkule" remizirale sa Srbijom

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore igrala je neriješeno sa Srbijom 10:10, u utakmici prvog kola A grupe Svjetskog prvenstva u Gvangdžuu.

Srbija je bolje odigrala prvo poluvrijeme i u dva navrata je imala tri gola prednosti  (4:1 i 6:3). Ipak, u finišu druge dionice Crna Gora je reagovala i golovima Radovića i Ivovoića smanjila na 6:5.

Sredinom treće četvrtine, kod rezulatata 7:6, izabranici Vladimira Gojkovića nijesu iskoristili napad sa dva igrača više, što je kaznio Ranđelović u narednom napadu.

Ipak , to nije pokolebalo „ajkule“.  Đurđić je dao dva gola, Janović je realizovao napad sa igračem više, da bi Drašković kompletirao seriju od 4:0 za vođstvo 10:8.

Potom je na tri i po minuta prije kraja naša selekcija imala meč loptu, ali je udarac Radovića sa igračem manje odbranio Rističević.

Mandić je majstorskim golom dva i po minuta prije kraja smanjio 10:9, da bi remi potpisao Rašović, 12 sekundi prije kraja, u napadu s dva igrača više.

U posljednjem napadu, Ivović je bio neprecizan...

U našem timu, tri gola je postigao Janović, po dva Radović, Brguljan i Đurđić. Kod Srbije se istakao Rašović sa četiri gola, tri je dodao Mandić.

Crna Gora u srijedu igra protiv Grčke.

Izvor: RTCG