Atletičarima Jedinstva 14 medalja na prvenstvu CG za mlađe juniore

Atletičari Jedinstva osvojili su 14 medalja na prvenstvu Crne Gore za mlađe juniore, održanom proteklog vikenda u Beranama.

Bjelopoljci su se iz Berana vratili sa četiri zlatne, četiri srebrne i šest bronzanih medalja.

Jovan Đurović bio je najbolji u trkama na 800m i 3000m, dok je Emin Kurgaš osvojio zlato u bacanju kugle. Pored njih dvojice najsjajnije odličje pripalo je i Eldinu Pućurici, u disciplini bacanje diska.

Trener atletičara Jedinstva, Osman Erović, za Radio Bijelo Polje naglasio je da je veoma zadovoljan ostvarenim rezultatima na ovom takmičenju.

“S obzirom da je već kraj atletske sezone, jako je teško održati visok nivo forme, ali moji atletičari su napravili odličan rezultat. Posebno što se radi o izuzetno mladim takmičarima od kojih tek u narednom periodu očekujem još dobrih rezultata”, kazao je Erović, ističući kako je veliki doprinos uspješnoj sezoni dalo rukovodstvo kluba, a posebno treneri Milanka Marković i Branislav Maslovarić.

Na prvenstvu Crne Gore za mlađe juniore najbolja u trci na 1500m bila je Dušica Bošković, Sara Rakočević istu trku završila je na trećoj poziciji, dok je Amina Suljević u trci na 400m druga stigla na cilj, a na 200 m treća.

Srebro u bacanju kugle osvojio je Eldin Pućurica, dok je Eminu Kurgašu pripala bronza u bacanju diska.

Jovana Obradović bila je druga u skoku u vis, i treća u skoku u dalj, a ženska štafeta 4x100m osvojila je srebrnu, dok je ženskoj štafeti (100+200+300+400m) pripala bronzana medalja.

Mlade atletičare Jedinstva na prvenstvu Crne Gore predvodili su treneri Osman Erović i Branislav Maslovarić.

Autor: Bojan Šutović

Foto: AK “Jedinstvo”

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE