Podgorica zaustavila Budućnost, Sutjeska osvojila "Trešnjicu"

Fudbaleri Budućnosti osvojili su samo bod protiv Podgorice na proljećnoj premijeri 1:1, što je iskoristila Sutjeska koja je trijumfom nad Zetom u gostima 3:1 prišla lideru na šest bodova.Budućnost je u Donjoj Gorici prekinula seriju od pet uzastopnih pobjeda.

Lider šampionata poveo je golom Panajotisa Moratisa u 76. minutu.Izjednačio je i postavio konačan rezultat Darko Đajić u 83. minutu.

Sutjeska jena "Trešnjici" povela preko Kojaševića u završnici prvog dijela, da bi na startu drugog dijela Ćetković sa "bijele tačke" duplirao prednost. Bošnjak je u 67. minutu vratio neizvjesnost, ali je sve dileme otklonio Nikolić četiri minuta prije kraja.

Rudar je savladao Grbalj u Pljevljima 3:1. Gosti su poveli preko Đukanovića na startu nastavka, da bi preokret režirali Barzilac Farijas i Vujačić.

Konačan rezultat je postavljen nakon autogola Kartala. Rudar je šesti sa 24 boda, Grbalj je posljednji sa 13.

Pobjedu u gostima ostvario je Petrovac, koji je u podgoričkom naselju Zlatica skavio protiv Koma 1:0.Odlučujući pogodak, za peti trijumf ove sezone, postigao je Miloš Kalezić u 21. minutu.

Iskra je dan ranije u Danilovgradu pobijedila OFK Titograd 3:0 i desetim trijumfom učvrstila se na trećem mjestu na tabeli.

 

 

Izvor:rtcg