Mornar u Eurokupu, u grupi sa Budućnošću

Mornar će igrati u Eurokupu, naš ABA ligaš dobio je podršku Evrolige da nastupi u drugom po jačini evropskom takmičenju.

Ovo je sjajna vijest za crnogorsku košarku - Barani će zamijeniti Makabi Rišon u grupi B, u kojoj je Budućnost Voli. Tako ćemo imati prvi crnogorski derbi na evropskoj košarkaškoj sceni, piše Pobjeda.

U grupi B su takođe i Bulonj Metropolitan iz Francuske, italijanska Breša, njemački Ulm i španska Unikaha.

Crna Gora će se radovati drugom predstavniku u Evrokupu u sezoni pred nama, Mornar je izabran da popuni mjesto Makabi Rišona iz Izraela, koji je prinuđen da odustane od takmičenja. Rišon je odustao iz logističkih i finansijskih razloga, u komplikovanoj situaciji pandemije korona virusa.

Kao crnogorski šampion 2018. godine, Mornar je debitovao u Evrokupu u sezoni 2018-19. U posljednje tri od četiri sezone bio je vicešampion Crne Gore i igrao je finala Kupa Crne Gore u četiri od pet posljednjih sezona.

U timu igraju bivši šampion Evrokupa Milko Bjelica, kao i evroligaški veterani Džejkob Pulen i Keni Gebrijel - stoji u saopštenju Evrokupa.

Mornar je još u junu pokušao da dođe do nastupa u Evrokupu, ali tada nije dobio podršku takmičenja. Potom se prijavio za FIBA Evropa kup, od kojeg će sada odustati.

U utorak veče klub se oglasio saopštenjem i istakao da želi da izgladi sve odnose sa čelnicima Evrokupa i Evrolige, te javno istakao ambiciju da učestvuje u takmičenju.

Barani su trenutno na turneji u Srbiji, nanizali su tri pripremne pobjede (FMP, Mega, Partizan). U petak će u Čačku nastupiti u novom pripremnom meču protiv Borca, novog ABA ligaša.

Nastup Mornara u grupi B Evrokupa je odlična vijest i za Budućnost Voli - koja je sada rasterećena od dugog putovanja za Izrael tokom jeseni. Oba crnogorska kluba imaće šansu za uspješnu evropsku sezonu.