Pobjeda Denvera i Indijane

Košarkaši Denvera pobijedili su prošle noći na svom terenu ekipu Golden Stejta sa 114:104, uz još jedan tripl-dabl Nikole Jokića.

Srpski centar je postigao 23 poena, od čega 18 u drugom poluvremenu, dodao je i 14 skokova i deset asistencija za svoj 46. tripl-dabl u karijeri.

Jokića su u pobjedničkom timu najbolje pratili Vil Barton i Džamal Marej sa po 17 poena, Džamičel Grin je dodao 15, a Pol Milsap 12 poena.

U redovima Golden Stejta najbolji je bio Stef Kari koji je ubacio 35 poena, uz pet trojki čime je stigao do brojke od 2.545 trojki u karijeri i nedostaje mu 15 da se izjednači sa Redžijem Milerom na drugom mjestu večne liste. Džejms Vajsman je dodao 18, a Endrju Vigins 16 poena za Voriorse.

I Denver i Golden Stejt sada imaju po šest pobjeda i isto toliko poraza.

Košarkaši Indijane prekinuli su niz od četiri uzastopne pobjede Portlanda pošto su prošle noći slavili u gostima sa 111:87, a utakmicu je obilježila teška povreda Jusufa Nurkića koji je slomio desni zglob šake.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Malkom Brogdon sa 25 poena, dok je Domantas Sabonis ubacio dva manje. U ekipi Indijane najbolji bili Si Džej Mekalum i Damijen Lilard sa po 22 poena, dok je Jurkić do povrede upisao pet poena i osam skokova.

 

Izvor: rtcg