Jedinstvo sjutra protiv Arsenala za titulu jesenjeg prvaka

Fudbaleri Jedinstva gostuju sjutra ekipi Arsenala, u derbiju 19. kola Druge crnogorske lige, kojim će biti okončan jesenji dio šampionata.

U bjelopoljskom Jedinstvu vjeruju da mogu to titule jesenjeg prvaka, a trener Vuko Bogavac kaže da su spremni za sjutrašnji meč, iako svjesni da neće biti lako savladati Arsenal koji je bez poraza.

„Očekuje nas teška utakmicu, jer je ipak Arsenal jedina ekipa bez poraza u Drugoj crnogorskoj ligi. Međutim, naše ambicije su jasne, idemo na pobjedu, odigraćemo najbolje što možemo i nadamo se najboljem rezultatu. Sigurno da bi pobjeda bila mnogo bolja nego neki neriješeni rezultat, ali u svakom slučaju momci su spremni, puni samopouzdanja, u dobrom raspoloženju odlazimo u Radanoviće, gdje će se igrati meč i nadam se da ćemo se vratiti kao prvaci jesenjeg dijela“, poručio je Bogavca u izjavi za Radio Bijelo Polje.

Jedinstvo je prvo na tabeli, ima šest bodova više od Arsenala, ali Tivćani imaju utakmicu manje. U prvom susretu ovih ekipa, Bjelopoljci su poraženi 2:1, zatim su igrali neriješeno 0:0, a trener Bogavac ističe da je vrijeme da pobijede.

„Tokom ove jeseni smo i igrački i kao ekipa mnogo sazreli, to smo pokazali u nekoliko posljednjih utakmica, gdje smo igrali jako dobro i efikasno. Vidjećemo kako će protivnik sjutra izaći, jer imaju nekih problema oko sastava, ali i mi imamo i povrijeđenih i kažnjenih igrača, ali ćemo pokuašti da izađemo u najjačem sastavu. Momci koji buDu igrali siguran sam da će dati 100 %, kao što su to radili u dosadašnjih osamnaest kola, ne sumnjajm da će to biti dobra prvenstva utakmica i eto prilika da na djelu pokažemo koja je to bolja ekipa u ovom trenutku mi ili Arsenal, ali se nadam da ćemo to biti mi“, naglasio je trener Jedinstva, Vuko Bogavac.

Predsjednik kluba Arsenal, Dejan Kandić, kaže da im je imperativ da na kraju jesenjeg dijela budu na nuli sa Jedinstvom.

„Moram naglasiti da smo mi jedina ekipa koja je savladala Jedinstvo. Oni imaju dobar igrački kadar koji već dugo igra zajedno, iskusna su ekipa, tako da nama ostaje da sjutra damo sve od sebe i da u riješimo pitanje jesenjeg prvaka“, rekao je Kandić.

Derbi Jedinstva i Arsenala igra se sjutra od 13 časova na stadionu u Radanovićima.

Autorka: Sanja Dulović

Foto: arhiva FK Jedinstvo, PV Informer