Svečano otvoren sportsko-rekreativni centar ,,Otoka” (VIDEO)

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

Prva faza radova na sportsko-rekreativnom centru ,,Otoka” svečano je otvorena danas. Na nekada nelegalnom odlagalištu otpada, urađena su fudbalski teren i igralište, a uređen je i prostor za otvorenu teretanu.

Kako je kazao predsjednik opštine Petar Smolović, riječ je o projektu koji su čekale generacije dugi niz godina.

„Uspjeli smo da za kratak period ovo projektujemo, završimo tender i izvedemo prvu fazu radova iako niko nije vjerovao da to možemo završiti do 21.maja. Prva faza radova obuhvata tri terena i to fudbalski teren, igralište i teretanu na otvorenom, sa ovom dekoracijom, uređenjem, rasvjetom i česmom. Odmah krećemo u drugu fazu, a to je ograda oko čitavog terena, trim staza u dužini od 400m, basket teren i teren za odbojku na plaži – na pijesku“ kazao je predsjednik Smolović.

Prvi čovjek Opštine smatra da će uz dodatno ozelenjavanje i park, grad dobiti najljepšu zelenu zonu ,gdje će, kako je kazao, gravitirati čitav grad, na dobrobit djece, ali i starih sugrađana.

„Upravo nam je nešto ovako nedostajalo. Sporting i rekreacija je sada hit u svijetu, i to je ono što je potreba zdravlja i savremenog način života. Zato neka vam je srećno i na zdravlje korišćenje ovih sportskih terena i da ubrzo otvorimo i drugu fazu kada će ovo biti u potpunosti završeno“ kazao je Smolović. 

Terene je svečano otvorio predstavnik savjeta mjesne zajednice Muzafer Badžić i mlada karatistkinja Zerina Ličina

„Zahvalnost dugujemo resornim ministarstvima koji su učestvovali, I to saobraćaja,sporta, investicija kao I izvođaču radova Komunalnom preduzeću ,,Lim” I DOO ,,Zito” koji su na vrlo brz I efikasan način završili ove radove“ kazao je predsjednik Smolović.

 

Tekst:Vanja Šabanović

Foto: Vladimir Jelić