Školska takmičenja u rukometu i malom fudbalu održana u SC “Nikoljac”

Opštinska školska takmičenja u malom fudbalu i rukometu održana su juče u SC “Nikoljac”.

Takmičenje u malom fudbalu okupilo je učenike srednjih škola koji su se borili za trofej, a titula pobjednika pripala je ekipi Srednje elektro-ekonomske škole.

Oni su ubjedljivim rezultatom od 6:1 savladali timove Gimnzije “Miloje Dobrašinović” i Srednje stručne škole.

Gimazijalci su slavili rezultatom 4:1 u meču protiv Srednje stručne škole, čija ekipa je takmičenje završila bez pobjede.

U SC “Nikoljac” juče je organizovano i školsko takmičenje u rukometu.

U ženskoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je ekipa iz OŠ “9. maj”, koja je pobijedila tim OŠ “Marko Miljanov” rezultatom 6:4, kao i rukometašice iz škole “Vladislav Sl. Ribnikar” 12:7.

U ostalim mečevima, učenice OŠ “Marko Miljanov” savladale su ekipu škole “Milovan Jelić”, rezultatom 9:7, dok su rukometašice OŠ “Vladislav Sl. Ribnikar” ubjedljivo trijumfovale u utakmici sa timom iz OŠ “Nedakusi”, 11:0.

Takmičenje u rukometu održano je i u muškoj konkurenciji, a pobjednici su učenici OŠ “Marko Miljanov”.

Oni su savaladali ekipu OŠ “Krsto Radojević” 17:11, a bili su bolji i od rukometaša iz Nedakusa, protiv koji su slavili sa 8:7.

U okviru takmičenja održan je i meč OŠ “Krsto Radojević” – OŠ “Nedakusi”, koji je završen rezultatom 7:13.

Koordinator za školski sport i profesor fizičkog vaspitanja, Aleksandar Fatić, kazao je za Radio Bijelo Polje da su takmičenja održana u pravoj sportskoj atmosferi, te da ih je obilježila fer-plej igra.

“Zaista su sve ekipe bile dobre, svi su dali svoj maksimum, a ja pojednicima čestitam na ostvarenom uspjehu”, kazao je Fatić.

On je podsjetio da je nedavno održano i takmičenje u malom fudbalu za učenike osnovnih škola. U muškoj konkurenciji pobijedili su učenici OŠ “Marko Miljanov”, a u ženskoj OŠ “Dušan Korać”.

Takmičenje u košarci okupilo je samo muške ekipe, a trijumfovao je tim OŠ “Risto Ratković”, a učenici te škole pobjednici su i takmičenja u basketu.

“Pobjedinici svih do sada odigranih takmičenja obezbijedili su plasman za regionalna takmičenja”, napomenuo je Fatić, dodajući da je preostalo još takmmičenje u odbojci i šahu.

Autorka: Sanja Dulović

Foto: Školski sportski savez

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE