Budućnost danas protiv Lijetkabelisa

Košarkaši Budućnost Volija igraće danas u Panevežisu protiv litvanskog Lijetkabelisa utakmicu desetog kola B grupe Eurokupa.

Budućnost je prvi međusobni duel u Podgorici dobila 76:65, a u dosadašnjem dijelu takmičenja ostvarila je tri pobjede i šest poraza.

U odnosu na taj duel, Litvanci su promijenili šefa stručnog štaba i umjesto Letonca Robertsa Štelmahersa, ponovo imenovali Nenada Čanka, koji je do ove sezone i bio glavni trener.

Čanak je preporodio ekipu i vezao sedam pobjeda u svim takmičenjima.

Litvanska ekipa je dobila Burg, Turk Telekom, Slask u Eurokupu i trenutno sa četiri pobjede i pet poraza su bolje pozicionirani od Budućnosti.

Trener Andrej Žakelj kazao je da je ekipa za duel sa Lijetkabelisom imala svega jedan trening da pripremi taktiku.

"Lijetkabelis je promijenio trenera, sada ih predvodi Čanak i igraju dosta bolje sa dosta šuteva za tri poena, tipična litvanska ekipa. Sigurno da je u litvaniji težak teren, očekuje nas težak meč, za nas vrlo bitan i učinićemo sve da dođemo do pobjede koja nam je jako potrebna", rekao je Žakelj.

On je najavio da će u sastavu biti i posljednje pojačanje Jogi Ferel.

Krilo podgoričkog tima, Andrija Slavković, kazao je da ih čeka teško gostovanje u Litvaniji, protiv neugodne ekipe Lijetkabelis.

"Od kada ih je preuzeo Čanak imaju bolje rezultate, vezali su sedam pobjeda prije nedavna dva poraza i imaju kvalitet sa kojim smo imali problem i u našem prvom meču u Morači. Nažalost nemamo puno vremena za pripremu meča, izgubićemo čitav dan u putu, ali ćemo pokušati da se što bolje spremimo i dođemo do pobjede na neugodnom terenu", rekao je Slavković.

izvor:rtcg