Omladinci stigli u Norvešku: Kreće borba za Euro

Omladinci stigli u Norvešku: Kreće borba za Euro

Omladinska reprezentacija Crne Gore doputovala je u Norvešku gdje je očekuje turnir elitne runde kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo.

Izabranici selektora Gorana Perišića igraće sa domaćinom Norveškom 20. marta, tri dana kasnije rival je izrael, a 26. marta reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Pobjednici sedam grupa plasiraće se na prvenstvo Evrope koje se održavao u Sjevernoj Irskoj od 15-28 jula.

Na spisku selektora Perišića našli su se sljedeći fudbaleri:

Golmani: Benjamin Krijestarac (AIK, Švedska), Petar Bobičić (Podgorica)

Odbrana:Luka Lečić, Luka Bubanja (Crvena zvezda, Srbija), Velimir Ljutica (Mornar), Bodin Tomašević (Budućnost), Aleksa Vujović (Petrovac), Lazar Maraš (Dečić), Milan Roganović (Partizan, Srbija), Miloš Vračar (Podgorica)

Vezni red: Dragan Miranović (Crvena zvezda, Srbija), Stefan Radojević (Berane), Andrija Bulatović (Rudar), Vasilije Adžić i Danilo Vukanić (Budućnost), Nenad Krivokapić (Crvena zvezda, Srbija), Nikola Medojević (Rijeka, Hrvatska), Marko Perović (Jezero), Balša Mrvaljević (Podgorica);

Napad: Stefan Golubović (Rudar).

"Iako na elitnu rundu dolazimo iz četvrtog šesira, mislim da nam je grupa po mjeri i da, iako nismo favoriti, možemo ravnopravno da igramo sa svakim.

Ostaje žal što ćemo, iako smo se okupili devet dana prije prve utakmice, kompletni biti tek u Norveškoj i to na posljednjem treningu pred prvu utakmicu, koju igramo sa domaćinom.

Ipak, mislim da ova selekcija ima kvalitet da i pored tog manjka zajedničkih treninga, ponovi izdanja iz kvalifikacija i pokuša da se plasira na Evropsko prvenstvo, što bi bio ogroman uspjeh", kazao je selektor.

Perišić i njegov stručni štab koncentrisani su na duel sa Norveškom.

"Izuzetno su čvrsti i disciplinovani, što i odlikuje te skandinavske selekcije. Za nas je veliko iznenađenje to da su izuzetno brzi, naročito prema u ofanzivi, tako da ćemo morati da budemo koncentrisani i pametni svih 90 minuta kako bismo ih savladali i na pravi način otvorili elitnu rundu", istakao je Perišić.

 

IZVOR:RTCG