"Sokoli" sa Makedoncima: Pobjeda za još bolju atmosferu

"Sokoli" sa Makedoncima: Pobjeda za još bolju atmosferu

Selektor Robert Prosinečki najavio je, praktično, novu startnu postavu u odnosu na duel sa Bjelorusijom.

Prilika da se revanširamo Makedoncima za težak poraz iz 2015. godine, i, kako tvrde iz našeg tabora, dobru atmosferu u selekciji učine još boljom. 

Prosinečki je od zvaničnog predstavljanja, a reprezentativci tokom minule sedmice, kada je većina prvi put pružila ruku novom selektoru, obećavali "nešto novo".

I viđeno je u četvrtak u prvom kontrolnom meču sa Bjelorusijom, koja, međutim, nije "reper" za ono što nas očekuje tokom jeseni u Ligi nacija. Bilo je segmenata za pohvalu, ali je i rival uzvraćao, a Mijatović spašavao.

Popularne "sokole" mnogo ozbiljniji test na kraju priprema u Antaliji očekuje večeras, kada će odmjeriti snage sa Sjevernom Makedonijom.

Nekadašnji "bratstvenik" iz Jugoslavije vodi sa 2:1 u pobjedama, u duelima koji su, kao i sada, bili prijateljskog karaktera.

Prosinečki će, kako je istakao, zamijeniti deset fudbalera iz startne postave prethodne utakmice. Želja je da pozvani za ovu akciju, bez izuzetka, dobiju priliku.

"Momci su trenirali odlično, atmosfera je dobra. Još je bolja kad se pobjeđuje. Biće promjena, a samo će u odnosu na utakmicu sa Bjelorusijom ostati Stevan Jovetić, jer želimo da minutažu koju ima u Olimpijakosu nadoknadimo kroz reprezentaciju", kazao je Prosinečki.

Pretpostavlja se da će na golu biti Šarkić. Savić, koji je prethodno bio pošteđen, komandovaće odbranom u paru sa Vujačićem.

Bekovske pozicije trebalo bi da zauzmu Marko Vukčević i Radunović. Marko Bakić i Lončar biće ispred odbrane, po krilima Jovović i Camaj, a Jovetić u blizini napadača Mugoše. 

Prethodno je sa klupe prvi nastup u dresu sa državnim grbom upisao Demir Škrijelj, sada će u toj ulozi biti Miloš Brnović iz Budućnosti.

Dvije selektorske simbolike u susretima sa Makedoncima. Na Kranjčarevom debiju poraženi smo 2:1, na oproštaju Brnovića 4:1. Umalo da i Prosinečki prvi put predvodi ekipu protiv istog rivala.

"Gledali smo utakmicu Makedonije sa Moldavijom (1:1, takođe u Antaliji, prim. aut), nijesu izgledali dobro. Protiv nas će sigurno biti motivisaniji, željeće da poprave utisak.

Imaju veliki individualni kvalitet, njihovi igrači prave razliku u dobrim klubovima. Neće biti laka utakmica. Ali, optimisti smo, momci nijesu ni umorni, jer ćemo skroz promijeniti ekipu. U svakom slučaju, sigurno će biti zanimljivo”, kazao je Prosinečki.

Ne mora po onoj "Pamti, pa vrati", ali nas je Makedonija zadužila te 2015. godine, kada je demolirala crnogorske fudbalere. Jedini gol postigao je Jovetić, u sastavu je bio i Stefan Savić, nekada suprostavljen dok je nosio dres Partizana tada treneru Crvene zvezde Robertu Prosinečkom.

"Pravi potez smo napravili što smo došli u Antaliju, gdje radimo svakodnevno i bolje se upoznajemo sa selektorom.

Mi smo grupa pravih momaka, koji imaju pošten pristup prema obavezama.

Želimo da olakšamo selektoru da napravi dobru ekipu, koja će moći da se suprostavi rivalima u Ligi nacija", istakao je as madridskog Atletika.

Utakmica Crna Gora - Sjeverna Makedonija biće odigrana od 18 sati (20 h po lokalnom vremenu). Prenos je na TVCG2.

 

IZVOR: RTCG