"Lavice" bez Milene Raičević traže vizu za Pariz

"Lavice" bez Milene Raičević traže vizu za Pariz

Selektorka Bojana Popović objavila je spisak igračica na koje računa za duele protiv Turske i Bugarske na kraju kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će biti održano u novembru i decembru u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.

Ovi dueli su uvertira za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre koji je na programu od 11. do 14. aprila u njemačkom Ulmu.

Na spisku ponovo nema Milene Raičević, a selektorka  ne može da računa ni na pivotkinju Ivanu Godeč zbog povrede.  

Na spisku je povremena reprezentativka Nikolina Vukčević a nema Marte Batinović, koja je doživjela jezivu povredu još u decembru u meču sa Hrvatskom u prvom meču druge faze Svjetskog prvenstva. Zbog iste povrede (prednji ukršteni ligament) nema ni Đurđine Jauković.

Nakon oporavka u tim se vratila Andrijana Popović.

"Lavice" će se okupiti u ponedjeljak, već u srijedu u Rizeu igraju protiv Turske dok će u nedjelju snage odmjeriti sa Bugarskom u Podgorici. 

Sa dvije pobjede protiv Srbije, naše rukometašice praktično su osigurale prvo mjesto u kvalifikacionoj grupi, pa će duele protiv Turske i Bugarske pokušati da iskoriste za uigravanje za veliki izazov u Ulmu gdje će domaćin Njemačka, Slovenija i Paragvaj, biti rivali u borbi za dvije pozicije koje vode na Olimpijske igre u Parizu. 

 

IZVOR:  RTCG