Mario Hezonja ide iz Reala

Mario Hezonja ide iz Reala

Mjesecima traje licitacija oko toga šta će Mario Hezonja da odluči i gdje će da nastavi karijeru.

Njegov ugovor sa madridskim Realom je na izmaku i od ljeta biće slobodan igrač, mada prema tvrdnjama novinara uglednog madridskog lista Marka Hesusa Sančesa, transfer hrvatskog reprezentativca u Panatinaikos je izvjestan i na tome insistira kroz autorski tekst u kojem nije iznio svoja saznanja, već razmišljanja.

On je kroz analizu sagledao sve aspekte i predočio da je Mario Hezonja već donio odluku da se od ljeta vrati u Panatinaikos.

Odluku je prezentovao ne samo kroz finansijski aspekt, iako tvrdi da mu je atinski klub ponudio izuzetno dobre uslove. Napominje da nije samo do para, već i do posebne veze koju Hrvat ima sa navijačima Panatinaikosa.

“Gledati Hezonjinu odluku da izabere Panatinaikos samo zbog novca je djetinjasto, jer ipak govorimo o klubu (Real) koji može da potpiše Kilijana Embapea i reći da ne može da produži ugovor sa Hezonjom, Tavaresom ili nekim trećim zvuči smiješno, iako košarkaški klub u finansijskom smislu šteti klubu. Ne pamti se kada je košarkaški klub poslovao u plusu, ali ipak daje glamur koji je neprocjenjiv“, stoji u tekstu Hesusa Sančesa.

U daljem članku navodi se da je Hezonjina odluka da napusti Real bazirana i na tome što se “u Realu nikada nije osjećao bitnim, što mu lično mnogo znači“.

“PAO će da mu pruži ne samo više novca, nego i osjećaj da se prepoznaje njegov kvalitet. U timu nije fer da se svi gledaju istim očima, ali Hezonja ne može da bude glavna zvezda u Ol star ekipi.

Opet, nije očekivao da će biti igrač rotacije, čija se uloga povećala poslije povreda Gabrijela Deka i suspenzije Geršona Jabuselea. I umorio se od toga. Odradiće ugovor do kraja i otići će“, piše Sančes.

 Hezonja ove sezone ima prosjek od 13,6 poena na 43,2 odsto za tri, 4,4 skoka, te po jednu podijeljenu i ukradenu loptu za indeks korisnosti 13,4 uz 22,5 minuta na parketu. U Real je stigao prije dva ljeta iz Uniksa, a od tada je osvojio Evroligu, Kup

kralja i špansku Superkup.

 

IZVOR:  RTCG