Sportska stipendija „Milica Božović“ Anđelini - Đini Dangubić

Novoustanovljena sportska stipendija „Milica Božović“ koju NVO „21. maj“ dodjeljuje uspješnim sportistima, pripala je Anđelini - Đini Dangubić, rukometašici RK „Jedinstvo“ i učenici OŠ „Braća Ribar“ u Zatonu, kazao je član te nevladine organizacije, Ivan Bojović. Ističe, da je odluka žirija o dodjeli stipendije bila jednoglasna.  

„Pred žirijem nije bio težak zadatak imajući u vidu Đinin dosadašnji razvojni put i sve ono što je postigla u prethodnoj godini. Rođena je 8.8.2011.godine i učenica je sedmog razreda OŠ „Braća Ribar“ u Zatonu. Rukomet je počela trenirati od šeste godine. Prošle godine vodila je zatonsku školu do prve istorijske titule u rukometu na državnom takmičenju, na kojem je proglašena za najboljeg igrača. Takođe je bila najbolja i u Ligi „Super đak“. Pohađala je međunarodni ljetnji kamp „JR4“ koji vodi bivša proslavljena kapitenka reprezentacije Crne Gore Jovanka Radičević, na kojem će i ove godine učestvovati. Zbog svega pomenutog, zaslužila je poziv u reprezentaciju Crne Gore koju vode Anđela Bulatović i Marko Stojanović. Osim što je talentovana sportiskinja, Đina je i odlična i primjerna učenica, kao i članica folklorne sekcije u matičnoj školi“, naglasio je Bojović, dodajući da vjeruje da će stipendija biti dodatni podstrek Anđelini za dalji napredak u karijeri.

Bojović kaže i, da su uz saglasnost porodice, odlučili da stipendija nosi ime rano preminule Milice Božović, čime će njeno ime i djelo čuvati od zaborava, uz trajno sjećanje i zahvalnost na njen kratki ali, časni životni put.

Saopštenje i foto: NVO „21. maj“