Bez Dubljevića, Ivanovića, Todorovića, Radovića i Mihailovića u borbama za Pariz

Bez Dubljevića, Ivanovića, Todorovića, Radovića i Mihailovića u borbama za Pariz

Prvi put u istoriji neka od košarkaških reprezentacija Crne Gore će se boriti za plasman na Olimpijske igre, ali bi bilo čudo da uspije.

I da su u kompletnom sastavu, izabranicima Boška Radovića bi bilo veoma teško da se domognu Pariza u jakoj konkurenciji, a na turniru u Rigi će biti bez pet igrača koji bi sigurno među 12 odabranih.

Zbog povrede Ahilove tetive, koju ne može da sanira na vrijeme, neće biti kapitena Bojana Dubljevića. Ista povreda spriječiće Marka Todorovića da se nakon sjajnih izdanja u dresu Mursije vrati među "crvene", a neće biti ni njegovog klupskoj saigrača i još jednog centra, Nemanje Radovića, jer je od prezimenjaka na klupi tražio slobodno ljeto.

Veliki hendikep će biti i u bekovskoj liniji. Odavno se zna da Radović neće moći da računa na Vladimira Mihailovića zbog operacije vratnog diskusa, a otpao je i plejmejker i dugogodišnji lider nacionalnog tima, Nikola Ivanović.

Nekadašnji as Budućnosti i Crvene zvezde je poslije sezone u ruskoj Runi odbio poziv rivala iz VTB lige Parme da igra plej-of, jer je kuburio s povredama tetiva na obje noge.

Zbog toga je bio i na oporavku u Njemačkoj, a mora da miruje, zbog čega ga neće biti u Rigi.

Crna Gora će u glavnom gradu Letonije biti u grupi sa Brazilom i Kamerunom, a u eventualnom polufinalu bi se sastala sa Letonijom ili Gruzijom, jer je teško očekivati da Filipini mogu da se uključe u borbu za prva dva mjesta. Vizu za Grad svjetlosti izboriće samo pobjednik turnira.

Pripreme će početi sredinom juna, a u Rigi se igra od 2. do 7. jula.

Na spisku koji će Radović objaviti u narednih nekoliko dana trebalo bi da bude i Jovan Kljajić, koji je u finišu sezone imao ozbiljnu minutažu u Gran Kanariji.

Očekuje se da spreman bude i Kendrik Peri, koji je zbog udarca u koljeno propustio četvrtfinale ACB ligi, ali bi trebalo da nastupi u polufinalu protiv Valensije ili Mursije.

 

IZVOR: RTCG