Dogovorena zvanična saradnja, Babača šef stručnog štaba FK Jedinstvo

Dogovorena zvanična saradnja, Babača šef stručnog štaba FK Jedinstvo
''Uprava FK Jedinstvo Bijelo Polje je zvanično dogovorila saradnju sa Seadom Babačom na poziciji Šefa stručnog štaba, nakon okončane uspješne trogodišnje saradnje sa dosadašnjim šefom Vukom Bogavcem''.
Ovakav potez je logičan i negdje očekivan, ako se uzme u obzir par stvari, a jedna od njih je svakako činjenica da je Sead Babača protekle 3 godine bio desna ruka šefu Bogavcu, njegov pomoćni trener i najbliži saradnik saopšteno je iz FK Jedinstvo.
''Pored toga, Sejo je neko ko je od starta pripreman za ovako nešto, obzirom da je kroz svoj dugogodišnji rad pokazvao visok stepen profesionalizma, ogromnu želju za znanjem i napredovanjem, ali i stručnim usavršavanjem, što je naš klub svakako prepoznao i bio mu pomoć i podrška na tom putu sve do sticanja najvećeg trenerskog zvanja u ?? fudbalu - UEFA PRO LICENCE. Time je i formalno stekao uslove da može da obavlja posao šefa struke seniora''.
''Seja ne treba mnogo predstavljati, posebno Bjelopoljskoj publici, on je bio dugogodišnji uspješni igrač JEDINSTVA, a u karijeri je još nastupao i za par klubova iz CG i Srbije. Nakon okončane igračke karijere započinje trenerski posao i od tada uspješno radi sa svim selekcijama, od škole fudbala, svih mlađih takmičarskih kategorija do omladinaca i na kraju kao pomoćni trener seniora''.
''Njegovi trenerski kvaliteti prepoznati su i od strane FSCG-a , pa je tako proteklih 6 i po godina proveo i kao pomoćni trener u Reprezentaciji CG za mlađe kategorije i to: 4 godine u U-15 pionirskoj reprezentaciji ??, godinu dana u Akademiji fudbala FSCG, koja je tada bila U-17 kadetska i zadnjih godinu ipo u U-19 selekciji - omladinskoj reprezentaciji ??.
Našem Seju od srca čestitamo zasluženu priliku da vodi PRVI TIM FK JEDINSTVO FRANCA, nadamo se da će mu ova prilika biti odskočna daska za veliku trenersku karijeru koju mu itekako želimo i smatramo da je zaslužuje, svjesni smo da mu neće biti nimalo lako, ali isto tako znamo da će imati punu podršku, kao i do sada, kako od uprave kluba tako i od svih trenera ali i igrača koji su mu na raspolaganju u seniorskom sastavu''.
 
 
Izvor i foto: FK Jedinstvo