Juniorke kreću po četvrtfinale

Juniorke kreću po četvrtfinale

Sve četiri mlađe rukometne selekcije Crne Gore će ovog ljeta nastupati na šampionatima svijeta i Evrope, a "led probijaju" juniorke.

Izabranice Igora Markovića nastupiće na Svjetskom prvenstvu u Sjevernoj Makedoniji, koje počinje sjutra i traje do 30. juna.

Prvi rival u grupi G je Uzbekistan sjutra od 19 časova, dva dana kasnije je duel sa Gvinejom od 11.15, a derbi je u subotu u istom terminu protiv Portugala.

Jasno je koje će dvije selekcije u glavnu fazu, ali bi bilo dobro da se prenese maksimalan broj bodova, kako bi se u glavnoj fazi u konkurenciji selekcija iz grupe H (Angola, Sjeverna Makedonija, Island i SAD) tražila prva dva mjesta i plasman u četvrtfinale.

"Prvi cilj je plasman u glavnu rundu, favoriti smo grupe uz Portugal, a upravo će duel protiv tog rivala u posljednjem kolu biti finale za nas. Naime, ukoliko uspijemo da osvojimo 1. mjesto u grupi, imamo realne šanse da se plasiramo i u četvrtfinale, što bi bio sjajan rezultat za ovu generaciju. Ovo je posljednje veliko takmičenje u mlađim selekcijama za ovu generaciju i vjerujem da će upravo u Sjevernoj Makedoniji još jednom potvrditi veliki potencijal koji posjeduju", kazao je trener Marković.

U stručnom štabu su i prvi asistent Draško Kaluđerović, trener golmana Sonja Barjaktarović i fizioterapeut Hamza Mehović.

 

IZVOR: RTCG